Denver Broncos’un Peyton Manning transferi sonrasında geleceği merak konusu olan yıldız quarterback Tim Tebow, New York Jets’e gönderildi. Tebow’un Jets’de Mark Sanchez’in yedeği olacağı açıklandı.

Uzun süre Peyton Manning’in peşinden koşan Jets, Manning’in New York’a gelmeyeceğini bildirmesi sonrasında quarterback’leri Mark Sanchez’in sözleşmesi üç yıl uzatmış ve takım tekrardan Sanchez’e emanet edilmişti.

Şimdi ise Tebow transferi kafalarda büyük soru işaretleri uyandırdı. Mark Sanchez’in olası bir kötü performansının ardından taraftarlardan Tebow tezahüratları duymamız yakın bir ihtimal olarak gözüküyor.

New York Jets genel menajeri Mike Tannenbaum yaptığı açıklamada, “Mark Sanchez bizim as oyun kurucumuzdu ve öyle kalacak.” derken Tim Tebow ise Sanchez ile uzun yıllardır yakın arkadaş olduklarını ve Sanchez’in işinde gözü olmadığını söyledi.

Tek amacının Jets’in kazanmasını yardım etmek olduğunu söyleyen Tebow’un hücum koçu Tony Sparano’nun iki quarterback’in beraber sahaya sürüldüğü wildcat sisteminde forma giymesi bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon Denver’ı son çeyrek geri dönüşleriyle playoff’lara taşıyan ve NFL’in en büyük yıldızlarından biri haline gelen Tebow’un New York’a gitmesi de ayrı bir heyecan yaratmış durumda.

Amerikan basını şimdiden Tebow’u Mark Sanchez, New Yankees’in yıldızı Derek Jeter ve hatta New York Knicks’in yıldızı Jeremy Lin’in önünde “Büyük Elma”nın en büyük yıldızı olarak lanse etmeye başlamış durumda.

Knicks’in yıldızı Jeremy Lin, Jets’in Tebow transferi sonrasında yaptığı açıklamada “Onun için ve neler yapacağını görmek için heyecanlıyım. Seneye neler olacağını göreceğiz.” dedi.

Öte yandan Tim Tebow’un 5 milyon dolarlık maaşının Denver ve Jets tarafından yarı yarıya ödenecek olması ise transferin eleştirilmesinin bir başka sebebi oldu.

NCAA’de Florida Gators’da adeta bir kahraman haline gelen Tim Tebow ile ilgilinen takımlara arasında Florida takımlarından Jacksonville Jaguars ve Miami Dolphins yer alıyordu.

Yazan: Kaan Özaydın