Peyton Manning’in çekiciliği şimdiden bile fayda sağlıyor. Broncos Perşembe günü iki kilit free agent oyuncuyu kadrosuna katmayı başardı. Oyunculardan biri üç sene önce Super Bowl’da Indianapolis Colts’a karşı galibiyet alan New Orleans Saints’de cornerback oynayan ve o maçta Manning’in paslarından birini yakalayan Tracy Porter. Şimdi ise ikisi de Broncos’da ikinci bir şampiyonluğu yakalamaya çalışacak.

İlk dört sezonunu New Orleans’de geçiren Porter’ın yedi pas arası, 37 pas kesme, dört forced fumble ve iki fumble recovery’si var. Ayrıca altı playoff maçında ilk 11’de sahaya çıktı ve kariyerinin en önemli oyunu olası bir ikinci şampiyonluğu Manning’in elinden alan 74 yardlık interception return TD oldu.

Indiana’da başarılı oyunu sonrasında Saints’in ikinci turda draft ettiği Porter Denver’da Pro Bowl müdavimi Champ Bailey’nin yanında oynayacak.

Free agent receiver Andre Caldwell de Manning’in gelişinden 48 saat sonra Broncos ile anlaştı. “Receiver’lardan en iyi oyunu çıkarmayı biliyor, gelmemin en büyük nedenlerinden biri buydu.” diyen Caldwell, son dört sezon Cincinnati Bengals takımında oynadı. Manning’i kadroya katılmasından önce receiver’ların Broncos’a gelip koşu odaklı oyun kurucu olan Tim Tebow’la oynamakta isteksiz olabilecekleri düşünülüyordu.

Yazan: Efe Cem Elçi