Brandon Jacobs, Cuma günü New York Giants tarafından yıllık maaşında indirime gitmeye yanaşmadığı için serbest bırakıldı. Yedi senesini New York Giants`ta geçiren runningback bu süre içerisinde iki Super Bowl şampiyonluğu yaşamıştı.

29 yaşındaki Jacobs, geçen sezon Ahmad Bradshaw`ın yedeği olarak 571 yard ve yedi TD koşu ile oynamıştı. Jacobs toplamda 4,849 koşu yardı ile Giants tarihinde en çok yard koşan dördündü RB olmuştu.

Tecrübeli oyuncuunun takımdaki rolü Ahmad Bradshaw’ın gelişiyle azalmaya başlamıştı. Giants`ın koçu Tom Coughlin, Jacobs hakkında,”Jacobs iki şampiyonlukta da takıma büyük katkılarda bulundu. Her zaman takımı için gerekli olanı yaptı. Biz ondan nasıl oynamasını istersek isteyelim, o, elinden gelenin en iyisini yaptı. O gerçekten çok iyi bir takım elemanıydı.” dedi.

Jacobs’ın saha dışında da takım için çok önemli olduğunu analtan Couglin, “Herşeyi dikkatle dinlerdi, verilen mesajı hemen kapardı, bu işin tüm yanlarını severdi; maç öncesi hazırlıklarını, takım arkadaşları ile konuşmayı ve onları motive etmeyi.” şeklinde yorumlar yaptı.

2005 NFL Draftı’nın dördüncü turundan seçiken Jacobs, Giants kariyerini 56 touchdown ile tamamladı. 2007 ve 2008 yılında 1,000 yard üstü koşan Jacobs geçtiğimiz sezon sadece 152 defa topla buluşup, 3.8 koşu yardı averajıyla oynamıştı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu