Green Bay Packers Aaron Rodgers’ı daha iyi koruyabilmek için önemli bir adım atarak Cuma günü iki önemli oyuncuyu kadrosuna kattığını açıkladı. Takım iki yıllığına unrestricted free agent center Jeff Saturday’i ve Colts eski defensive line adamı Daniel Muir’i renklerine bağladı.

36 yaşındaki Saturday 13 NFL sezonunda 188 normal sezon maçında sahaya ilk onbirde çıktı. Packers’da son iki sezondur takımın en tutarlı hücum line adamı olan, blok görevlerini belirlemede önemli rol oynayan ve koç Mike McCarthy ve oyun kurucu Aaron Rodgers tarafından methedilen Scott Wells St. Louis Rams’e geçmişti.

Colts’un karmaşık hücum oyunu ve oyun kurucu Peyton Manning ile deneyimi Saturday’in nispeten sorunsuz bir uyum süreci yaşayacağını hissettiriyor.

Packers ayrıca 2008-2011 yılları arasında 40 maçta görev alan ve 26 maçta ilk onbirde çıkan Muir’in takıma katılmasıyla savunma line’ındaki derinliğini arttırdı. Packers’a ilk olarak 2007 senesinde undrafted free agent olarak katılan Muir o dönemde sadece üç maçta görev almıştı.

Yazan: Efe Cem Elçi