Associated Press, Pro Football Writers Association ve Sporting News’un ayrı ayrı oluşturdukları listelere göre sezon sonu takımlarının hepsinin listesinde olan Rob Gronkowski, geçtiğimiz hafta New England Patriots ile 54 milyon dolara kontrat yeniledi.

Bu kontrat NFL tarihinde bir tight end için hazırlanmış en pahalı kontrat olurken 6 yıllık kontrat yıldız tight end’e 18.17 milyon dolar garanti ediyor.

New England’ın bir tight end’e bu kadar çok para ödemesi çok hayret verici olarak karşılandı çünkü Rob Gronkowski önümüzdeki sezon daha yalnızca üçüncü NFL sezonunu geçirecek. Fakat Patriots, birçok rekor kıran Gronkowski’nin yeteneklerinin farkında ve yıldız tight end’ini kaybetmek istemiyor.

Gronkowski’nin menajeri Drew Rosenhaus, anlaşma üzerine verdiği demeçte “Bu çok nadir görülecek cinsten bir anlaşma.” dedi ve “Takımın sahibi Sayın Robert Kraft’a ve koç Bill Belichick’e teşekkür ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Rob Gronkowski 2011 sezonunda 17 touchdown yaparak, tightend pozisyonunda lig rekoru kırmıştı. Aynı zamanda Gronkowski 1.327 yard kat edip 90 reception yaparak da bu alanlarda da sezon rekorlarını eline geçirmişti.

Gronkowski, geçtiğimiz sezon New England’ın New York Giants’a kaybettiği Super Bowl’da geçirdiği sakatlıktan sonra sol ayak bileğinden ameliyat olmuştu. Yıldız oyuncunun durumu şuanda iyiye gidiyor.

Yazan: And Kaan Yılmaz