Buffalo Bills quarterback pozisyonunda ani bir değişime giderek  Tarvaris Jackson’ı takıma kazandırdı ve Vince Young’ı takımdan kesti. Young’ın serbest bıraktığını bildirdikten kısa bir süre sonra Bills, Tarvaris Jackson’ı Seattle Seahawks’tan belli olmayan bir draft hakkı karşılığında takasla takıma kazandırdığını açıkladı. Bu durum sezonun başlamasına bir hafta kala herkes için büyük bir sürpriz bir oldu.

Young Cumartesi günü Pittsburgh’a 38-7 kaybedilen maçta yedek oyuncu olma mücadelesinde epey zorlanmıştı. Vince Young Pazartesi günü Twitter hesabında yaptığı açıklamada Buffalo’daki günlerinin bittiğini söylemişti.

Bu açıklama  Bills’in, Jackson’ın kontratının son yılının yeniden düzenlendiğini ve Seattle ile Bufflalo arasında Pazar akşamı anlaşmanın tamamlandığı ve takasın gerçekleştiğini açıklamasından sonra geldi. Jackson bu sezon 4 milyon dolar kazanacak ve bu rakam Bills’in yedek bir oyuncu için oldukça fazla gözüküyor.

Buffalo Bills, bu yaz Philadelphia Eagles’dan ayrılan Vince Young ile anlaşmış ve onu Ryan Fitzpatrick’in yedeği yapmıştı. Tarvaris Jackson ise Seahawks’in kalabalık QB kadrosunda gözden düşmeye başlamıştı.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz