Wide recevier Braylon Edwards haftaiçinde Seattle’la sözleşme imzalayarak bir zamanlar gelecek vaad eden kariyerini yeniden canlandırma şansı elde etti ve Sehawks’a iki numaralı recevier pozisyonunda yeni bir opsiyon kazandırmış oldu.

Edwards Salı sabahı antrenman sahasında mesafe koşuları, pas yakalama çalışmaları yaparak San Francisco’daki sakatlıklarla dolu 2011 sezonunu geride bırakmaya çalışıyordu.

”Orada yaptıkları şey hoşuma gitti. Bu pozitif enerjili organizasyonla görüşmeye geldiğimde sadece konuştuk ve yürüdük. Burada bir çok pozitif şey var ve bu çocukların yüzünde bu pozitif enerjiyi görebilirsiniz. Bu çocuklar oraya çıkıp koç Carroll ve pozisyon koçları için oynamaktan mutluluk duyuyor ve işler yolunda gidiyor gibi görünüyor.”

29 yaşındaki Edwards’ın NFL’in en iyi receiver’ları arasında gösterildiği günlerin üzerinden çok fazla zaman geçmedi.2 007 yılında Edwarsds Cleveland’da 80 pas 1,289 yard ve 16 touchdown ile yükselen bir yıldız olarak görülüyordu. Ama sonunda Cleveland’da ona gösterilen hoşgörü tükendi ve New York Jets’de saha dışı sorunlarıyla boğuşurken yeteneğinin sadece ufak bir kısmını gösterebildi.

Edwards 2009’da Jets’te oynarken 904 yard, 53 yakalama ve 7 touchdown yaptı. Geçtiğimiz yıl sakatlıklarla boğuşan Edwards San Francisco’da dkouz maçta görev aldı ve 181 yard, 15 yakalama ve sıfır touchdown ile sezonu kapattı. Geçtiğimiz Aralık ayında 49’ers tarafından serbest bırakıldı.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz