1 Eylül Cumartesi günü 16.30’da Polonya’nın Varşova şehrinde gerçekleştirilecek olan birinci Euro-American Challenge organizasyonu için oluşturulan Avrupa karmasında beş Türk oyuncu ve bir Türk koç yer alacak.

Avrupa’da oynamak isteyen Amerikalı oyuncular ile Avrupa’nın en iyi oyuncularını karşı karşıya getirecek organizasyonda, Türkiye Ragbi Federasyonu’na gelen davet sonrasında Bora Tamer Yılmaz’ın seçtiği beş oyuncu ile Türkiye temsil edilecek.

Milli takımımızın hücum koçu olan Bora Tamer Yılmaz’ın Avrupa karmasında offensive line koçu olarak görev alacak. Avrupa karmasında ise Gazi Warriors’dan Gürkan Arslan ve Kerim Uzun, Hacettepe Red Deers’dan Alişan Acar, Boğaziçi Sultans’dan Şafak Yiğitoğlu ve Ege Dolphins’den Salim Kalpak yer alacak.

Maç Euro 2012 için yenilenen 58,000 kişi kapasiteli Varşova Ulusal Stadı’nda gerçekleştirilecek. Amerika karmasında 2006 yılı NFL Drafı’nın ilk turunda Patriots tarafından seçilen ve son olarak 2010 sezonunda Denver Broncos forması giyen RB Laurenve Maroney ile beş sezon NFL’de oynamış tecrübeli WR Tony Simmons dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

Avrupa karmasında ağırlığı Polonyalı oyuncular oluştururken, Türkiye takıma en çok oyuncu gönderen ikinci ülke konumunda. Almanya, Avusturya gibi Amerikan futbolu denince akla ilk gelen Avrupa ülkelerinin oyuncuları Avrupa karmasında yer almazken, Avrupa’da forma giyen üç Amerikalı oyuncu Avrupa karması forma giyecek.

Yazan: Kaan Özaydın