9. haftayı da ekside kapattım. Bu sene açıkçası analize biraz daha az zaman ayırdığımı söylemeliyim. Eskiden haftaya yayarak yaptığım hazırlığı, özel ve profesyonel hayatımdaki hareketlilik sebebiyle tek gecede yapmaya çalışıyorum. Bu sezon yaşadığım en büyük sıkıntı bu. Yine de yılmak yok, yola devam… hedef playoff’lar!

9. Hafta Tahminlerim: Doğru (D) / Yanlış (Y) / İade (I)

CAR Panthers @ WAS Redskins – WAS Redskins -3 (Y)
DET Lions @ JAC Jaguars – DET Lions -3,5 (D)
BAL Ravens @ CLE Browns – BAL Ravens -3,5 (D)
MIA Dolphins @ IND Colts – MIA Dolphins -1 (Y)
PHI Eagles @ NO Saints – OVER 52 (Y)

Panthers @ Redskins maçında biraz “homer”lık yaptığımı itiraf etmeliyim. Özellikle Redskins hücumu beklentilerimin çok altında performans gösterdi. 3 kere geldikleri rakip “red-zone”dan sadece 1 TD çıkaran Redskins bu sayıyı da maçın sonucu belli olduktan sonra elde etti. Rakip Panthers ise iki kere geldi ve ikisinden de TD çıkarmayı başardı. Oyunun sonucu da bu istatistik ile belirlendi.

Maç tam olarak beklediğim gibi geçti. Lions hücumu maçı domine etti. Çaylak M. Leshoure kariyer maçını çıkarttı ve ilk “hat-trick”ini yaptı. C. Johnson yine skor üretemese de 129 yarda ile bu sezon en iyi maçlarından birini çıkardı. Jaguars hücumda beklediğimden biraz daha iyi iş yapmış olsa da Lions ile aşık atamadı ve sahadan farklı mağlup ayrıldı.

Ravens zayıf Browns deplasmanında oldukça şaşırtıcı bir performans gösterdi. İlk çeyrekte 14 sayı farkı yakalayan Ravens’ın maçı koparmasını beklerken bir anda uyukuya geçtiler. Browns yavaş yavaş yaklaştı ve son çeyrekte 15-14 öne geçti. Maçın bitimine 5 dakika kala uykudan uyunan Ravens yakaladığı sayılar ile yeterli farkla galip gelmeyi başardı. Benim de moralim biraz olsun düzelmiş oldu.

Dolphin @ Colts maçında ise yaptığım en büyük hata evinde muhteşem performans sergileyen A. Luck’ı küçümsemek oldu. Luck inanılmaz bir maç çıkardı ve takımını galibiyete taşımayı başardı. Dolphins iki hafta önce Browns’un yaptığı hatayı tekrarladı ve koşu hücumundan çabuk vazgeçti. Maçları izleme şansım olmadı fakat istatistiklere baktığımda bu stratejiye anlam vermekte ciddi anlamda zorlanıyorum. Dolphins ilk yarıda yakaladığı skor üstünlüğünü deneme başına 4.7 yarda kazandığı koşu oyununa sadık kalarak devam ettirebilirdi. Fakat bunu tercih etmedi.

Eagles @ Saints maçı ile ilgili konuşacak çok bişey yok. Eagles ligin en zayıf savunmasına karşı 5 kez “red-zone”a gelip hiç TD çıkaramayınca OVER tahminim yalan oldu. Aslında Saints istese tek başına gerekli skoru üretebilirdi fakat fark açılınca fazla riske girmeyip koşu hücumunu kullanmayı tercih etti. Benim açımdan talihsiz bir tercih oldu.

NFL 2012 Sezonu Toplamı

Doğru: 19
Yanlış: 22
İade: 2

NFL 2012 – 10. Hafta Tahminleri

ATL Falcons @ NO Saints

Falcons geçen hafta Cowboys karşısında da kazanarak yenilmezlik ünvanını devam ettirmeyi başardı. Maçın özellikle ilk yarısı başabaş geçse de Falcons ikinci yarıda kalite farkını ortaya koydu ve kazanmayı başardı. J. Jones ve R. White kalbur üstü Cowboys pas savunmasına karşı inanılmaz bir maç çıkardı. Bu sezon ikinci defa M. Turner 100 yarda barajını aşmayı başardı ve Falcons’un oyunu kontrol etmesine yardımcı oldu. Bu hafta ligin en zayıf savunmalarından birine karşı Turner yine etkin bir rol oynayacaktır diye düşünüyorum. Durum böyle olursa J. Jones ve R. White yine iyi istatistikler çıkarabilir.

Zayıf savunmasına karşın Saints evinde Brees’in önderliğinde oldukça etkili olabilen bir takım. Üstelik bu hafta yenilgisiz NFC South rakiplerini konuk ediyor olacaklar. Geçen hafta turnover makinesi Eagles’a karşı topu kontrol etmekte zorlanan Saints’in işi bu hafta biraz daha zor olacak. Rakibin en zayıf yönü koşu savunmasını ise zorlamak pas ağırlıklı hücum oynayan Saints için pek mümkün olmayacaktır.

Açıkçası geçen hafta Eagles’ın yapamadığını Falcons’un yapacağını düşünüyorum. Bu maç için asıl tercihim yine yüksek skor olacak. Savunması daha güçlü olan takımın fazladan skor üreteceğini düşündüğüm için tercihimi yenilgisiz deplasman takımından yana kullanacağım.

ATL Falcons -1: Falcons en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.
OVER 53 : Toplam skor 53 sayının üzerinde olur. Tam 53 sayı olursa para iade edilir.

NY Jets @ SEA Seahawks

Jets geçen haftayı dinlenerek geçirdi. Kötü geçen sezona rağmen 3-5 ile playoff hayallerini canlı tutan Jets için çok önemli bir maç olacak Seahawks deplasmanı. Jets bu maçı kazanabilmek için koşu hücumunda başarı sağlamak durumunda. Geçen hafta A.Peterson karşısında zorlanan Seahawks savunmasının bu hafta benzer bir performansa izin vermesi oldukça düşük bir ihtimal. Dolayısıyla Jets galibiyeti yine Sanchez’in omuzu ile almaya çalışacaktır.

Seahawks geçen hafta Vikings’e karşı 30-20’lik rahat bir galibiyet aldı. Yukarıda da belirttiğim gibi savunmada A.Peterson’ı durdurmakta zorlanan Seahawks oyunun diğer alanlarında ezici bir üstünlük sağladı ve haklı bir galibiyet aldı. Savunma olarak bu hafta daha az zorlanacaklarını düşdündüğüm Seahawks hücumda yine az hata yaparsa bu maçı kazanacaktır. Belirlenen handikap biraz yüksek olsa da bu sezon evinde hiç kaybetmemiş Seahawks’ı, gürültülü taraftarı önünde tercih etmek yanlış olmayacaktır.

SEA Seahawks -6: Seahawks en az 6 sayı farkla kazanır. Tam 6 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.

HOU Texans @ CHI Bears

Haftanın en zor maçlarından biri Pazar gecesi sabaha karşı Chicago’da sahne alacak. İki 7-1’lik takımı karşı karşıya getirecek maçta Bears 1 sayı favori gösterilmiş durumda. İki takımın bir diğer ortak noktası bu sezon aldıkları tek yenilgiyi Packers karşısında almış olmaları. Ayrıca bu sezon Texans deplasmanda, Bears’da evinde hiç yenilmedi. Böylesine denk bir maça tahminde bulunarak yine kendimi ateşe attığımın farkındayım ama gönül ferman dinlemiyor…

Texans geçen hafta kendini çok sıkmadan galip gelmeyi başardı. Her zamanki gibi A. Foster ve O. Daniels skoru yüklenen oyuncular oldular. Nihayet A. Johnson’da beklenen patlamayı yaptı ve 100 yarda üzeri bir performans ile maçı tamamladı. Bu hafta ligin en çok top kaybı yaptıran takımına karşı çok muhafazakar bir oyun çıkarmasını bekledi G. Kubiak yine bol bol A. Foster’ı koşturacaktır. Zira bu maçı “field-position” belirleyecek.

Bears ise son 6 maçını kazanarak oldukça formda bir şekilde bu maça çıkacak. Özellikle savunmada ve özel takımlarda çok iyi işler yapan Bears’da Cutler’da nihayet Broncos’da ki kankası (B. Marshall) ile birlikte o günleri anımsatan performanslar çıkarmaya başladı. Bu maçı da kazanarak çıkışlarını devam ettirmek isteyecekler.

Texans AFC’nin zirvesinde ve altında bulunan Ravens’a karşı “tie-breaker” üstünlüğüne sahip. AFC South’ta ise bir tehdidi yok. Diğer taraftan Bears 7-1 olmasına karşın NFC’de ikinci sırada ve NFC North’da GB Packers hemen ensesinde. Bears ev sahibi avantajını da kullanarak bu maça daha fazla asılacaktır diye düşünüyorum. Daha önce de belirttiğim gibi güçlü savunmaya sahip iki koç “field-position” savaşına gireceğinden skorun da düşük olacağını düşünüyorum.

CHI Bears -1: Bears en az 1 sayı farkla kazanır. Tam 1 sayı farkla kazanırsa para iade edilir.
UNDER 41 : Toplam skor 41 sayının altında olur. Tam 41 sayı olursa para iade edilir.