Son haftaların formda takımı Seattle Seahawks’in koçu, Pete Carroll, yağmur altında takımını yanlız bırakmayan Seattle taraftarlarına çok güzel bir galibiyet hediye etti. Üç sezonluk kadroyu yeniden inşa döneminden sonra, Carroll’un elinde sezonu sadece playofflara taşıyan bir takımdan fazlası var.

NFL’in en iyi takımlarından biri olarak adlandırılan San Francisco 49ers karşı alınan 42  – 13 galibiyet sonrası NFC’de kimsenin playofflarda Seahawksla eşleşmek istemiyeceği kesin.

Head koç Carroll maç sonrası seyircilere övgü yağdırırken, “Hepsi pazar akşamı takımlarını çok iyi bir şekilde destekledi ve bizde onlarla bu galibiyeti paylaşabildiğimiz için çok mutluyuz. Bu taraftara bir playoff takımı yakışırdı bizde onlara bunu verdik” dedi.

Çaylak QB Russell Wilson, dört TD pası ile kariyer rekorunu geliştirirken aynı zamanda bir çaylak oyun kurucu tarafından atılan en çok TD pası sırasında ikinci sıraya yerleşti. RB Marshawn Lynch ise ilk çeyrekte 2 koşu TD’u yaparken, Seattle ligin en iyi savunmalarından birine karşı adeta gövde gösterisi yaptı.

Yazan: Berkan Uzun