Green Bay Packers’ın center oyuncusu Jeff Saturday NFL.com’a yaptığı açıklamada emekliliği ile ilgili kararı bu Pazar oynanacak olan Pro Bowl karşılaşmasından sonra vereceğini söyledi.

Saturday, Indianapolis’te yayın yapan bir radyoda Cuma günü katıldığı bir programda, NFL’de geçirdiği 14 sezonun ardından emekli olacağı haberini vermişti. Tecrübeli oyuncu “İşte bu kadar, bu işi Hawaii’de bir gün batımıyla bitireceğiz ve belirtmeliyim ki hayal bile edemeyeceğim bir kariyer geçirdim NFL’de” şeklindeki cümlelerle açıklamasını yapmıştı.

Jeff Saturday, uzun bir süre Indianapolis Colts’un center mevkisinde görev aldı ve Colts yıllarında iki defa All-Pro as takımına iki defa da All-Pro ikinci takımına seçildi.

Saturday, NFL Oyuncuları Topluluğu için lider unvanını lokavt ardından Robert Kraft ile yaptığı o etkileyici kucaklaşmayla kazanmış ve bu da onu döneminin en çok saygı duyulan oyuncularından biri yapmıştı.

Jeff Saturday ilerleyen yıllarda muhtemelen Hall of Fame’e alınmayacak ama Colts’un Jeff’e Ring of Honor vermesi bizim için sürpriz olmayacak.

Yazan: Aykut Hacıoğlu