Baltimore Ravens, Super Bowl’da aldığı zaferin üzerinden bir haftadan kısa bir süre geçmesinin ardından M&T Bank Stadium’un önüne LB Ray Lewis’in bir heykelini dikmeyi planlıyor. Kulübün sahibi Steve Bisciotti’nin ESPN’e verdiği bir röportajda “Lewis, Baltimore’un spor tarihinde kendine bir yer edinmeyi başardı, eğer bir iki yıl içerisinde heykeli dikilirse pek şaşırmam.” dediği öğrenildi.

Heykel meselesi aslında bizim için de sürpriz olmadı. Lewis, Super Bowl XXXV’den sonra takımda kalan son oyuncuydu ve her yıl da Ravens kadrosunda kendine bir yer buldu. Kariyerinde Ravens’dan başka bir takımda forma giymeyen Lewis, 13 kere Pro Bowl’a seçilip, iki kere de Yılın En İyi Defans Oyuncusu ödülüne layık görülmüştü.

Tecrübeli oyuncu NFL’deki en iyi linebacker’lardan biriydi, tartışmasız. Baltimore’un futbol geçmişinde onunda eş sayılabilecek tek oyuncu Johnny Unitas’tır, ki zaten stadın hemen dışında onun bir heykeli bulunmakta.

Eğer Baltimore’un spor efsanelerinden bir üçlü oluşturmak isterseniz, Cal Ripken Jr., Unitas ve Lewis gelir hemen akıllara. Ve eğer hatırlarsanız Eylül ayında da Camden Yard’ta Ripken Jr’ın heykelinin açılışı yapılmıştı.

Şimdi akıllara takılan tek soru, heykelin hangi anı yansıtacağı…

Yazan: Aykut Hacıoğlu