Detroit Lions ilk hücum ve savunma ilk 11’lerinin iki önemli ismi olan defensive end Kyle Vanden Bosch ve guard Stephen Peterman ile yollarını ayırdı. Pazartesi günü de WR Titus Young’ı serbest bırakan Lions, off-season’da ciddi bir değişime gideceğini göstermiş oldu.

2010 yazında Detroit ile free agent olarak anlaşan yıldız defensive end Kyle Vanden Bosch, o yaz takımla dört yıllığına 26 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı. Kısa sürede Lions soyunma odasında herkesin saygısını kazanan 34 yaşındaki Bosch, 11 yıllık NFL kariyerinde üç defa Pro Bowl’a çağrılmıştı. Yıldız oyuncunun Detroit formasıyla çıktığı 43 maçında 15,5 sack’i bulunuyordu.

Geçtiğimiz sezon takımın 16 maçında da ilk 11 çıkan Bosch’un serbest bırakılması başta Lions oyuncuları olmak üzere herkesi şaşırtmış durumda. Başta diğer bir yıldız defensive end Cliff Avril, Bosch’un ayrılığına tepki gösteren oyuncular arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz sezon franchise tag ile takımda kalan Avril’in mentörü Bosch’un takımda ayrılması üzerine nasıl bir yol izleyeceğini off-season’ın ilerleyen günlerinde göreceğiz.

Yazan: Kaan Özaydın