Joe Flacco geçtiğimiz Nisan ayında bir röportajında NFL’deki en iyi oyun kurucu olduğunu söylediğinde oldukça eleştirilmişti. Super Bowl XLVII sonrası Flacco halen NFL’in en iyisi olmayabilir ancak en iyilerin dahi istediği Super Bowl yüzüğünün ve Super Bowl MVP ödülünün sahibi oldu.

Bu yıl playoff’larda adeta kusursuz oynayan Flacco, Super Bowl’un ilk yarısında attığı 192 yard ve üç touchdown pası ile takımını erkenden öne geçirmeyi başardı. Maçın hemen başında Anquan Boldin ile endzone’da topu buluşturan Flacco ardından bir TD pasını tight end Dennis Pitta’ya diğerini ise Jacoby Jones’a attı.

Maçı 33’de 22 isabet ve üç TD pası ile tamamlayan Flacco, playoff’larda olduğu gibi Super Bowl’u da interception atmadan tamamladı.

Normal sezonu 16 maçta 3,817 yard, 22 TD pası 10 interception ve sadece 87.7 QB reyting’i ile tamamlayan Flacco, playoff’lar ve Super Bowl’da, toplam dört maçta 1,149 yard, 11 TD pası ve sıfır interception ile oynadı. Super Bowl MVP ödülü ise adeta Flacco’nun muhteşem post-season performansını taçlandırmış oldu.

Joe Flacco, bu performansını 2013 sezonunda da sürdürebilirse, ismini Drew Brees, Tom Brady, Peyton Manning ve Aaron Rodgers ile anmaya başlayacağımız kesin gibi.

Yazan: Kaan Özaydın