Reggie Bush’un Miami Dolphins’teki geleceği karanlık görünüyor. Yakında serbest kalacak olan yıldız running back sezon sona erdiğinde gazetecilere yaptığı açıklamada Miami Dolphins ile sözleşme yenilemeyi umduğunu çünkü daha “tamamlanmamış işlerinin” olduğunu söylemişti.

Ancak fazla umutlanmaması gerekiyor; CBSSports.com’dan Jason La Canfora’ya göre Bush’un Miami Dolphins’de kalması oldukça uzak bir ihtimal. Takımın genel müdürü Jeff Ireland geçtiğimiz iki sezonda erken turlardaki draft haklarını aynı pozisyonda oynayan Daniel Thomas ve Lamar Miller için kullanmıştı.

Left tackle Jake Long, cornerback Sean Smith ve wide receiver Brian Hartline’ın da yakında serbest kalma ihtimali düşünüldüğünde, yaşı ilerlemeye başlayan running back için yüklü bir yatırım yapılması pek mantıklı görünmüyor.

Dolphins’in Bush’a takımın koşullarını gözeten ve biraz da adet gereği bir teklif sunması beklense de asıl para yetenekli oyuncunun rakip takımlardan biriyle yapılacağı kısa vadeli bir sözleşmede yatıyor. Bush her ne kadar Dolphins’teki son iki sezonunda 1,000 yard koşu ortalaması yakaladıysa da, Mart ayında 28 yaşını devirecek oyuncunun son bir dev kontrat yapması çok düşük bir olasılık.

Cincinnati Bengals ve Detroit Lions’ın bu süreçte ne yapacakları da izlenmeli. Bu iki takımın kısa mesafede etkili olan running back’leri BenJarvus Green-Ellis ve Mikel Leshoure’ı tamamlayıcı, pas yakalama becerisi olan ve açık alanda hızlı, daha dinamik bir running back aradığı biliniyor.

Yazan: Onur Özkol