Son şampiyon Baltimore Ravens’daki yaprak dökümü tüm hızıyla sürüyor. Ravens’ın şampiyonluğunda başrol oynayan isimlerden biri olan ve çoğu otorite tarafından NFL’in en iyi safety’si olarak görülen Ed Reed, Houston Texans ile anlaştı.

11 yıllık Baltimore Ravens kariyerini sonlandıran Ed Reed, bu off-season’da Ravens’dan ayrılan yedinci starter oyuncu oldu. 34 yaşındaki Ed Reed geçtiğimiz hafta Houston ile görüşmüş ancak bir anlaşma sağlanamamıştı. Tecrübeli yıldız tüm hafta boyunca Texans ile mi anlaşacağı yoksa Ravens’a geri mi döneceğini düşünmüştü.

Ravens’ın head koçu John Harbaugh ve Steve Bisciotti yaptıkları açıklamalarda Reed’in Ravens ile tekrar anlaşması konusunda oldukça umutlu konuşmuşlardı. Reed ise Ravens’a dönmek yerine Houston Texans ile iki yıllık anlaşma imzalamayı tercih etti. Texans geçtiğimiz sezon AFC yarı finalinde New England Patriots’a elenmişti.

Dokuz defa Pro Bowl olma onuru yaşayan Ed Reed, 2004 yılında Yılın Savunma Oyuncusu seçilmişti. Ed Reed’in Houston Texans ile anlaşması sonrasında şoka uğrayan Baltimore taraftarları neredeyse tüm yıldız oyuncularının takımdan gitmesine göz yuman Ravens yönetimine sosyal medyadan ateş püskürdü.

Ravens ise şuanda tüm enerjisini, Reed’in boşluğunu doldurmak için Oakland Raiders’dan ayrılan free agent safety Michael Huff’u takıma kazandırmak için harcayacak.

Yazan: Kaan Özaydın