Kurt Warner’ın 2009 sezonu sonrasında emekli olduğunu açıklamasının ardından aradığı oyun kurucuyu bir türlü bulamayan Arizona Cardinals, uzun süredir Oakland Raiders’dan ayrılması gündemde olan Carson Palmer ile anlaştı.

Cardinals’ın Carson Palmer ile anlaşmasının iki yıllığına 20 milyon dolar değerinde olduğu ve bu kontratının 10 milyon dolarının garanti para olduğu belirtildi. Cincinnati Bengals’da forma giyerken NFL’in en önemli oyun kurucularından biri olarak kabul edilen 33 yaşındaki Carson Palmer, Raiders’daki bir buçuk yıllık macerasında eski günlerinden oldukça uzaktı.

Geçtiğimiz sezon geçici head koç olarak Indianapolis Colts’u playoff’lara taşıyan Cardinals’ın yeni head koçu Bruce Arians ile basın toplantısına çıkan transferi sonrası Palmer iddialı açıklamalarda bulundu.

Bruce Arians “Burada yeni ilk 11 oyun kurucumuzu size tanıtmak için bulunuyorum ve bunun için çok memnunum.” Derken, Palmer, “Halen bir şeyler yapabileceğimi biliyorum. Uzunca bir süredir bu ligdeyim. Bu kişisel, istatiksel bir şey değil, tek yapamk istediğim bir şampiyonluk kazanmak.” dedi.

Arizona Cardinals, Carson Palmer için Oakland Raiders’a 2014 NFL Draftı için koşullu olarak 7.tur draft hakkını verip, bu yılki altıncı tur seçim hakkını Oakland’ın yedinci tur seçim hakkı ile değiştirdi.

Oakland’a bir ilk tur bir de ikinci tur draft hakları karşılığında gelen Carson Palmer, Raiders’da kalsaydı bu sezon 13 milyon dolar kazanacaktı. Palmer’ın Cardinals’da NFL’in en iyi wide receiver’larından biri olan Larry Fitzgerald ile takımı playoff’lara mı taşıyacağını yoksa kariyerindeki düşüşe devam mı edeceğini hep birlikte göreceğiz.

Yazan: Kaan Özaydın