2002 yılında Wanetta Gibson adlı bayana tecavüz ettiği gerekçesiyle hapse giren linebacker Brian Banks, 12 Mayıs 2012 tarihinde aklandıktan yaklaşık bir yıl sonra Atlanta Falcons ile anlaştı.

27 yaşındaki Banks, çarşamba günü Falcons ile yaptığı anlaşmanın hemen ardından verdiği demeçte, beş yılı hapiste beş yılı da suçsuz olduğunu kanıtlamak için geçirdikten sonra bir NFL takımıyla anlaşacağını hiç tahmin edemeyeceğini söylerken “Hapisten kurtulduktan sonra artık ben de normal bir insanım ve her normal insan gibi benim de hayallerim ve hedeflerim var. Hayallerimin başında da futbol geliyor. Atlanta Falcons’a da, bana hayallerimi gerçekleştirme fırsatı tanıdığı için minnettarım, bundan daha iyisi olamazdı, inanamıyorum, yaşadığım onca şeyden sonra bunların olması olağanüstü.” açıklamasını yaptı.

Banks, tecavüzle suçlandığı 2002 yılında Long Beach Poly Lisesi’nde 16 yaşında bir öğrenciydi ve o günlerde Güney Kaliforniya Üniversitesi (nam-ı diğer USC) ile sözlü olarak anlaşmıştı.

2012 yılında Banks hakkında şikayette bulunan Wanetta Gibson adlı bayan şikayetini geri çekti ve bu da Kaliforniya Mahkemesi’nin, Banks’i 12 Mayıs 2012 tarihinde aklamasına büyük katkı sağladı.

 Yazan: And Kaan Yılmaz