Mark Sanchez New York Jets’in quarterback’i olarak sayılı günü kaldığı endişesini tasıyorsa da, Pazartesi günü ses tonu hiç öyle değildi. Gönüllü antrenmanların ilk gününde gazetecilere konuşan Sanchez, yeni sezon için hazır olduğunu ve as kadro rekabeti için sabırsızlandığını söyledi.

Sanchez, Darrelle Revis’in Tampa Bay Buccaneers’a takası ile ilişkilendirildiği haberleri ise başından savdı:
“Çevremdekilerden bu tip şeyler duyuyorum… bilmiyorum, ne diyeceğimi bilmiyorum. bunlar yönetimle alakalı konular, bu yüzden bu konuya pek takılmıyorum.”
Sanchez takımdan herhangi birinden Buccs haberi ile ilgili kendisine bir bilgilendirme yapıldı mı sorusunu ise kısa ve net bir “Hayır” ile cevapladı.
QB’lerin çekişmesi yaklaşadursun, Sanchez mücadeleye hazır olduğunu, ancak şimdiki önceliğinin yeni hücum koçu Marty Mornhenwig’in oyun kitabını öğrenmek olduğunu söyledi. Jeff Garcia ile yaptığı çalışma seanslarını ise “büyük yardımı olan, harika bir başlangıç” olarak tanımladı.
Sorular doğal olarak yine Revis takasına kaydı. Sanchez görüş belirtmeden önce bunun idari bir karar olduğunu belirtti: “Konu benim inisiyatifimde değil. Bence Revis çok iyi bir oyuncu. Takım arkadaşı olarak O’nu seviyorum. Arkadaş olarak da O’nu seviyorum. Bu tip kararları ben vermiyorum.”
Kamp süresince Sanchez’e David Garrard’a formayı kaptırmamak adına her türlü fırsat tanınacak. İşin maddiyatına bakıldığında Sanchez’i kesmenin 2013 bedeli 8.25 million $. Bu gerçek ve -artık çok geçmişte kalmış gözükse de- eski başarıları gözetildiğinde Sanchez bir adım önde görünüyor.
Yazan: Onur Özkol