Dallas Cowboys’un yıldız quarterback’i Tony Romo belindeki kisti aldırmak için geçirdiği ameliyat nedeniyle offseason antrenmanlarının en az üç haftasını kaçıracak.

Salı günü, takım antrenmanlarının ilk gününde, takımın web sitesinde Romo’nun geçen ay bir ameliyat geçirdiği ve ancak 11 Haziran’da başlayacak olan mecburi mini-kampa katılabileceği yönünde açıklamalar yapıldı.  Romo, Temmuz’daki hazırlık kampı için ise hazır olacak.

Romo, Mart ayında 55 milyonun garantili olduğu 108 milyon dolarlık altı yıllık bir anlaşma imzaladığında Baltimore’dan Joe Flacco’yu da geçerek en çok kazanan oyuncu unvanını elde etmişti.

Dallas Sabah Haberleri’nin raporuna göre Romo’nun tedavisinin ayakta yapılması gereken kısmı NFL Draftı’ndan önce yapıldı.

Nisan ayında Romo’nun sadece hafif egzersizler yapmasına izin vardı, sonradan PAS çalışmalarına da izin verildi.

Pazartesi günü Romo gazetelere  “Eğer şimdi offseason’da olmasaydık ve haftaya oyuna çıkmam gerekseydi, çıkardım. Bu nedenle bu ameliyatı şimdi oldum, bu hazırlık kampını hiç etkilemeyecek.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cowboys’un sahibi Jerry Jones, “Romo hücumda genişletilmiş bir role sahip olacak ve Dallas’ı “Peyton-Manning Tarzı”na geri döndürmek ve şampiyonluk adayı yapmak için çok çalışacak dedi”.

Yedek Kyle Orton ise Romo’nun yokluğunda onun boşluğunu doldurmak için çalışacak. Orton, geçen sene serbest oyuncu olarak takıma katılmıştı ve sadece Chicago’ya çok kolay bir şekilde verilen maçta oynadı. Ek olarak, Cowboys’un kadrosunda Cowboys’da ikinci yılı olan Nick Stephens ve draft edilmeyen çaylak Dalton Williams da var.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya