TAFL Kulüpler 1.Ligi’nin son haftası geride bıraktığımız hafta sonu oynandı ve heyecanın dorukta olduğu bir Pazar gününün ardından 2013 sezonu finalinin adı belli oldu: Boğaziçi Sultans – ODTÜ Falcons

Bu yıl değişen statü gereğince ilk ikinin final oynayacağı sezonun 6.haftasında finali garantileyen Boğaziçi Sultans, 7.haftada Ankara deplasmanında Hacettepe Red Deers’ı 25 – 20 yenerek Pazar günü oynanacak maçlarda rakibini beklemeye başladı.

Pazar günü İstanbul’da İTÜ Hornets – Ankara Cats ve Ankara’da Gazi Warriors – ODTÜ Falcons maçları vardı. Ankara Cats, Gazi Warriors ve ODTÜ Falcons normal sezonun son haftasına final iddiası ile girerken mutlu sona ulaşan ekip ODTÜ Falcons oldu.

ODTÜ Falcons, son iki yılın şampiyonu Gazi Warriors’ı 35 – 22 yenerek finalde Boğaziçi Sultans’ın rakibi oldu. İstanbul’daki müsabakada ise İTÜ Hornets geriden gelerek uzatmalarda Ankara Cats’i 34 – 28 yenmeyi başardı.

Sezonun son haftasında küme düşmesi daha önceden kesinleşen iki takım Isparta Spartans ile Sakarya Tatankaları arasında oynanması gereken maç, Spartans’ın deplasmana gitmemesi sonucunda oynanmadı.

Bu sonuçlarla birlikte ODTÜ Falcons, federasyonlu dönemdeki ilk finaline çıkarken Boğaziçi Sultans, bir yıl aradan sonra tekrar finale dönmüş oldu.

TAFL Kulüpler 1.Ligi 2013 sezonun finali 9 Haziran’da oynanacak. Final maçının yeri ise federasyon tarafından yapılacak kura çekimi sonrasında açıklanacak.

Yazan: Kaan Özaydın