Detroit Lions yıldız oyun kurucusu Matthew Stafford’ın kontratını üç yıllığına 53 milyon dolara uzattı. Yeni kontrata göre 25 yaşındaki genç yıldız beş yıl daha Lions forması giyecek ve mevcut kontratıyla beraber toplam 76.5 milyon dolar kazanacak.

Geçtiğimiz ay Detroit’teki geleceği ile ilgili konuşan Stafford, “Önümüzdeki üçü yılı, ‘iki yılın kaldı, bir yılın kaldı, kontratın bir sene uzatıldı’konuşmalarıyla geçirmek istemiyorum” diyerek Lions’a adeta mesaj vermişti.

2009 NFL Draftı’nın bir numarası olan Stafford’ın çaylak kontratının bitmesine iki yıl kalmıştı. Genç yıldız takımdaki kaliteli oyuncu sayısının artması için gerekirse ücretinde fedakarlık yapabileceğini söylemişti.

Stafford’ın feda demeye hazır olmasına rağmen Lions onu NFL’in en çok kazanan altıncı oyun kurucusu yaptı. Yıldız oyuncunun 41.5 milyon dolar para alacağı belirtildi.

Stafford, iki sezon önce Lions’ı uzun süre sonra playoff’lara taşımayı başarmış ancak geçtiğimiz sezon kendi standartlarının uzağında bir performans sergilemişti.

1991 yılından beri sadece bir playoff galibiyeti alamayan Lions’ın son şampiyonluğu ise NFL ile AFL birleşmeden önceki sezonlarda, 1957’de bulunuyor. Şimdi ise tüm Detroit halkı Stafford’ın kontrat sıkıntılarından arınmış bir şekilde eski formuna dönmesini ve takımı “eski” güzel günlere taşımasını bekliyor.

Yazan: Kaan Özaydın