Cleveland Browns hücum koordinatörü Norv Turner, genç yıldız Trent Richardson’ın Emmitt Smith ve LaDainian Tomlinson ile kıyaslanabilecek düzeyde olduğunu düşünüyor

Norv Turner NFL tarihinin en iyi running back’lerinden ikisi olan Emmitt Smith ve LaDainian Tomlinson’a koçluk yapmış bir isim. Cleveland Browns’ın hücum koordinatörü olarak geçen yıl üçüncü sıradan draft edilen Trent Richardson’a koçluk yapacak.
Turner, Richardson üzerine yoğunlaşıp onunla zaman geçirdikten sonra Cleveland yerel basınına Tretn Richardson’ın  koçluk yaptığı diğer iki efsanevi oyuncuyla aynı kategoride olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.

”Onu Ekim ayında bize karşı izledim, videolarını izledim ve bence Trent de o tarz bir oyuncu. Draftt’a üçüncü sıradan seçildi ve önünde çok parlak günler var. Oyuncuları karşılaştırmaktan her zaman kaçınırım çünkü her oyuncunun kendine özgü bir tarzı vardır ama onun harika işler yapabilecek kapasitesi var.”

Bu çok büyük bir övgü ama aynı zamanda büyük bir baskı getiren  bir açıklama. Turner, Richardson’ın Smith gibi 18.000 yard koşacağını ya da Tomlison gibi 145 touchdown yapacağını söylemiyor ama Richardson’ın oyun tarzını oldukça beğendiği ortada. Ayrıca Turner Richardson’ın yedek olarak oturmasına pek fazla izin vermeyecektir. Oyuncunun yıldızının parlaması için bir sezonda 300 defa top taşıması gerektiğini öngörüyor.

”Eğer bu elinizdeki en iyi oyuncu ise onu oyunda tutmak ve topu ona vermek akıllıca bir hareket olacaktır. Bu yüzden Trent’in çok sayıda carry yapmasını umuyorum.”

Richardson öncelikli olarak sağlıklı kalabilmeli ve çaylak sezonundaki 3.6 -yard ortalaması sakatlık olsun veya olmasın arttırmalı. Her ne olursa olsun belli ki hücum koordinatörü Richardson’ın yeteneklerini takdir ediyor ve ona saygı duyuyor.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz