Wes Welker, serbest kaldığı offseason döneminde New England ya da Denver ile anlaşmaya varacağını biliyordu. Denver’ın en büyük avantajı ise koçunun Bill Belichick olmamasıydı.

Bu hafta Sports Illustrated’ın kapağında olan Welker, New England’ı bırakma nedenlerinden birinin Bill Belichick’in onu takımın önünde azarlaması olduğunu açıkladı.

Welker, Boston Globe aracılığıyla Sports Illustrated’a “Anlaşmanın tek yolu onu o şekilde kabul etmekt ve ona katlanmaktı. O, bunu herkese yapıyor, tarzı bu.” şeklinde konuştu.

Welker’ın değindiği başka bir konu ise Patriots’ın medya politikasıydı.

Görünüşe göre New England oyuncularının sorulan her soruya verdiği sıradan ve boş cevaplar aslında Belichick’in medya politikasının bir sonucu ve hala daha Welker’ı kısıtlıyora benziyor.

Welker, “Denver medyasının sorularına cevap verirken Broncos fanları ne düşünür diye endişelenmiyorum, hala Belichick ne düşünecek diye endişeleniyorum, bu sizce de çok saçma değil mi?” diyerek Belichick’in üzerinde kurduğu baskıyı gözler önüne serdi.
Anlaşılan Belichick, Welker’ı Patriots’da zorlayan tek etmen değildi, QB Tom Brady’de Welker takıma ilk katıldığında zor zamanlar geçirmesine neden olmuştu.

Welker, ilk yılından “Tom’un tarzı çok netti ve hiçbir şeyi başka türlü yapmak mümkün değildi.” şeklinde bahsetti.

Kabul edeceğiniz üzere şimdi ise Welker’ın görevi Brady’den Peyton Manning’e geçiş yapmak.

Welker, “New England’da orta saha kapalıysa seam route koşardım. Bu altı yıldır yaptığım şey şimsi ise beynime Manning’in istediği şekilde koşmayı öğretmem lazım, eğer onun istediği şekilde koşmassam o da topu bana atmayacaktır.” dedi.

24 Kasım’da Broncos, New England’a misafir olduğunda Welker, Belichick’e içindekileri dökme fırsatını elde edecektir.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya