Indianapolis Colts takımının yeni hücum koordinatörü Pep Hamilton, bu sene takımının hücum planlarını geçen seneki koordinatör Bruce Arians’ın aksine, koşu oyunları üzerine kurmuştu. Ancak geçen Cuma günü yaşanan sakatlık Pep Hamilton’un planlarını oldukça zorlaştırdı.

Takımın yıldız running back’i Vick Ballard antrenman sırasında dizinden sakatlandıp ve IR (Injured Reserve) listesine konduğu geçtiğimiz gün açıklandı.

Colts takımının sahibi Jim Irsay attığı tweet ile sakatlığı doğrularken, koç Chuck Pagano ise Ballard’ın garip bir şekilde, herhangi bir temas olmadan dizinden sakatlandığını, ACL yırtığı oluştuğunu ve geçireceği ameliyat sonrasında da bu oyuncunun sezonu kapatacağını duyurdu.

Geçen sene çaylak olarak 966 yard koşan ve bu seneye de ilk maçında 13 top taşımada 63 yard koşarak başlayan Ballard, her ne kadar takımda büyük bir isim gibi görünmese de onun eksikliği oldukça hissedilecek. Koşu oyunları yanı sıra pas korumasında ve top yakalamada da önemli katkı sağlıyordu takımına.

Takımın sevilen koçu Pagano ise, sakatlıkların bu oyunun bir parçası olduğunu ve Colts takımının buna çok alışık olduğunu ve rahatlıkla bunu göğüsleyebileceğini söyledi.

Sezon öncesinde Colts, Ahmad Bradshaw’u takıma katmıştı ancak onun, bu ileri yaşında tek başına bu yükü kaldıramayacağı kesin.Antrenman takımından aktive edilen Kewynn Williams ve hayal kırıklığı yaratması muhtemel Donald Brown ile Indianapolis’in koşu oyunları ne kadar başarılı olacağını hep birlikte göreceğiz.

Yazan: Haluk Onaran