New York Giants’ın önlenemez düşüsü devam ediyor. Sezona Dallas Cowboys ve Denver Broncos yenilgileriyle başlayan New York Giants, Carolina Panthers’a konuk olduğu üçüncü hafta maçında sahadan 38 – 0 mağlup ayrıldı.

Carolina Panthers’ın yıldızı Cam Newton’ın üç touchdown pası ve bir touchdown koşusuyla gecenin yıldızı olduğu maçta Panthers savunması Eli Manning’i tam yedi defa sack’leyerek yıldız oyuncuya adeta nefes aldırmadı.

Bu galibiyet Panthers tarihinin en farklı galibiyeti olurken, takımın bay haftasına girilirken head koç Ron Rivera’nın koltuğunu da sağlama alan cinstendi. Panthers’ın tarihteki en farklı galibiyeti 2008 sezonunda Kansas City Chefs’a karşı aldıkları 34 – 0’lık galibiyetti.

Bu sezonki ilk galibiyetini alan Panthers’ta Cam Newton maç sonrası, hafta içinde herkesi 0 – 2’lik bir takım olmadığına inandırmaya çalıştığını söylerken, “Böyle bir galibiyet egomuzu yükseltip, ihtiyacımız olan havaya bizi sokacak cinsten.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan bu mağlubiyet New York Giants’a iki Super Bowl şampiyonluğu yaşatan head koç Tom Coughlin’in kariyerindeki en farklı yenilgi oldu. İlk iki maçta yedi interception atan yıldız QB Eli Manning bu maçta interception sayısını birde tutmayı başardı.

Sezona şampiyonluk umutlarıyla giren takımlardan biri olan ancak üçüncü maçında da galibiyet ile tanışamayan Giants’ın playoff şansı şimdiden oldukça zora girmiş gözüküyor. Şöyle ki; 1978’den bu yana sezona 0 – 3 başlayan 161 takımdan sadece beşi playoff görebilmiş durumda.

Yazan: Kaan Özaydın