Hafta içinde takımdaki en önemli oyuncusunu takas ile Indianapolis Colts’a gönderen Cleveland Browns, deplasmanda karşılaştığı güçlü rakibi Minnesota Vikings’i 31 – 27 yenerek bu sezon ki ilk galibiyetini alarak sürpriz bir galibiyete imza attı.

Cleveland’ın bu galibiyeti başta Minnesota Vikings olmak üzere herkesi şok ederken, Browns koçu Rob Chudzinski head koç olarak NFL’deki ilk galibiyetini almış oldu. QB Brandon Weeden’ın yerine ilk 11’de başlayan yedek Brian Hoyer ise başarılı performansı ile göz doldurdu.

Koşu oyunundan yeteri kadar destek alamayan Brian Hoyer 54 defa pas denemesi yaparken maçı 321 yard, üç touchdown pası ve iki interception ile tamamladı. Oyunu iyi yöneten Hoyer, Vikings savunmasının baskısından çoğu zaman kaçarak, Weeden ile Browns taraftarlarının alışık olduğu sack’leri bu maçta yaşatmadı.

Browns’ta maçın yıldızı üç touchdown pası yakalayan tight end Jordan Cameron olurken, NFL tarafından aldığı iki maçlık cezanın ardından bu maçla beraber geri dönen Josh Gordon ise bir touchdown pası yakaladı.

Maçın en ilginç noktası ise punter Spencer Lanning oldu. Adeta maça damga vuran Lanning, bir touchdown pasına da imza attı. Lanning ayrıca kicker Billy Cundiff’in maçın ortalarından sakatlanmasından sonra kicker’lık görevini de üstlenerek bir skoru belirleyen ekstra sayıyı da attı.

Trent Richardson’ın ayrılmasından sonra transfer edilen tecrübeli running back Willis McGahee, sadece üç defa top taşırken takımına dokuz yard kazandırabildi. Bir punt fake de koşan defensive back Josh Aubrey ise takımına 34 yard kazandırıken, bu koşu Trent Richardson’ın 1,5 yıllık Browns kariyerindeki en uzun koşudan fazla oldu.

Minnesota Vikings ise üçüncü maçında ikinci mağlubiyetini alırken, geçtiğimiz sezonki performansının çok uzağında olduğunu gösterdi.

Yazan: Kaan Özaydın