NFL’de yeni sezon Denver Broncos’un kendi evinde son şampiyon Baltimore Ravens’ı 49 – 27 yendiği maç ile başladı. Denver’daki fırtına sebebiyle 33 dakika geç başlayan karşılaşmaya damgasını vuran isim ise Broncos’un quarterback’i Peyton Manning oldu.

Şimdiden adı NFL tarihinin efsaneleri arasında anılan Peyton Manning, Baltimore Ravens karşısında tam tamına yedi touchdown pası atarak, bu alanda NFL rekoruna ortak oldu.

NFL’de bir maçta yedi touchdown pası en son 1969 sezonunda Joe Kapp tarafından atılmıştı. Peyton Manning ise bir maçta yedi touchdown pası atan altıncı oyuncu olarak tarihe geçti.

Peyton Manning’in touchdown pasları Demaryius Thomas (2), Julius Thomas (2), Wes Welker (2) ve Andre Caldwell’e gitti. Hazırlık maçlarının etkili ismi olan tight end Julius Thomas, bu maçtaki performansıyla herkesi kendine hayran bırakırken, Manning’in yeni transfer Wes Welker ile uyumu gözlerden kaçmadı.

Baltimore Ravens cephesinde ise işler pek iyi gitmedi. 120 milyon dolarlık kontratıyla offseason’ın en çok konuşulan ismi olan Joe Flacco, maçı iki touchdown pası ve iki interception ile tamamladı.

Özellikle savunmada yeni bir yapılanmaya giden Ravens, takımdan ayrılan tecrübeli oyuncularının eksikliğini ilk maçtan hissetti. Takımın ikinci wide receiver’ı Jacoby Jones’un dizinden sakatlanması ise Ravens için bir başka kötü haber oldu.

Yazan: Kaan Özaydın