Seattle Seahawks’ın San Francisco 49ers’ı 29 – 3 yendiği NFL ikinci hafta karşılaşmasında Galatasaray taraftarlarını üzecek bir gelişme yaşandı. Seahawks taraftarları maçın ilk çeyreğinde yaptıkları tezahürat ile 131.9 desibele ulaşarak Galatasaray’ın desibel rekorunu kırmış oldu.

Desibel rekoru, şiddetli fırtına sebebiyle bir saat ara verilen müsabakanın ilk çeyreğinde San Francisco 49ers quarterback’i Colin Kaepernick’in sack’lendiği pozisyonda geldi. Böylece Seahawks taraftarları, Guiness Rekorlar Kitabı’nda stadyumda yapılan en yüksek desibelli tezahürat rekorunun yeni sahibi oldu.

Volume 12 grubu, desibel rekorunun ilk çeyreğin sonunda kırıldığını Facebook sayfasından duyurdu. Seahawks taraftarları yazın başında desibel rekorunu kırmaya hazırlandıklarını duyurmuşlardı.

Galatasaray taraftarları ise desibel rekorunu 131.76 ile 2011 yılında oynanan ve Fenerbahçe’nin 2 – 1’lik galibiyeti ile sonuçlanan Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’daki ilk derbide kırmıştı.

Galatasaray taftarlarının 131.76 desibele 52.000 kişi kapasiteli Türk Telekom Arena’da, Seattle Seahawks taraftarlarının ise 131.9 desibele 67.00 kişilik CenturyLink Field’da ulaştığını da not olarak belirtmekte fayda var.

Yazan: Kaan Özaydın