NFL’de henüz sezonun ikinci haftası geride kalmışken dev bir takasa imza atıldı. Indianapolis Colts, 2014 NFL Draftı ilk tur seçim hakkını Cleveland Browns’a gönderirken karşılığında yıldız running back Trent Richardson’ı kadrosuna kattı.

23 yaşındaki Trent Richardson, 2012 NFL Draftı’nda üçüncü sıradan seçilmiş ve geçtiğimiz sezon çaylak yılında rağmen 950 yard koşup 11 touchdown yaparak tamamlamıştı. Sezon boyunca kaburgalarındaki kırığa rağmen oynayan Richardson, sezona damga vuran çaylaklardan biri olmuştu.

2013 sezona yavaş başlayan Trent Richardson, sezonun ilk maçında Miami Dolphins’e karşı 47, ikinci maçında Baltimore Ravens’a karşı 58 yard koşmuştu.

Bu hamle ile birlikte 2013 NFL Draftı’nın ilk sırasından Andrew Luck’ı seçen Indianapolis Colts, aynı draft’ın üçüncü sırasından seçilen Trent Richardson’ı kadrosuna katmış oldu.

Cleveland Browns’ın büyük umutlarla draft ettiği yıldız oyuncusundan bu kadar çabuk vazgeçmesinin nedeni olarak Trent Richardson’ın Cleveland front ofisinin planlarına ve yeni head koç Rob Chudzinski’nin hücum sistemine uymaması olarak gösterildi.

Browns, Trent Richardson’ı Colts’a gönderdikten hemen sonra genç oyuncunun yerine tecrübeli running back Willis McGahee ile anlaştığını duyurdu.

NFL çevrelerini şok eden bu takas haberi head koç Chudzinski’nin quarterback pozisyonunda formayı, Richardson gibi 2013 NFL Draftı’nda ilk turdan seçilen Brandon Weeden yerine formayı üçüncü yedek Brian Hoyer’e vereceğini duyurmasının hemen ardından geldi. Chudzinski’nin tecrübeli QB Jason Campbell yerine Hoyer’ı seçmesi de herkesi şaşırtmıştı.

Şimdi ise 2014 NFL Draftı’nda ilk turda iki seçim hakkı bulunacak olan Cleveland Browns yönetimi, yeniden yapılanmaya giderek neredeyse 15 yılı aşkın süredir kaybetmeye alışmış olan takımı eski günlerine geri döndürmek için sıfırdan çalışmalara başlayacak gibi gözüküyor.

Yazan: Kaan Özaydın