NFL’de beşinci haftanın ilk maçının oynandığı Perşembe günü, Buffalo Bills QB’si EJ Manuel yan bağlarından ameliyat gerektirmeyecek bir sakatlık geçirmişti.

Head koç Doug Marrone, Cuma günü yaptığı açıklamada Manuel’in geri dönmesinin 4-6 haftayı bulacağını açıkladı. Marrone, kesin bir tarih vermezken Manuel’in sahalara ne zaman döneceğini hesaplamanın önümüzdeki hafta göstereceği gelişmeye bağlı olduğunun altını çizdi.

Manuel, Perşembe gecesi Cleveland Browns’a 37-24 kaybedilen maçın üçüncü çeyreğinde dizine darbe alarak maçı terk etti. En başta Manuel için diz dönmesi teşhisi konulmuştu. Bills oyuncuları ise Browns taraftarlarının Manuel’in sakatlığına verdiği tepkiden çok rahatsız olduklarını açıkladı.

Sonuç olarak, Bills, Manuel’in sezonun geri kalanını kaçırmayacağı için şanslı. Fakat Browns sakatlanan QB’leri Brian Hoyer için bu kadar şanslı değildi. Brian, Perşembe günü geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonun geri kalanını kaçıracağı açıkanlandı.

Manuel, hazırlık sezonun büyük bir kısmını dizinden geçirdiği sakatlık nedeniyle kaçırmıştı. Manuel’in maç kaçırması ne kadar dezavantajlı bir durum olsa da geri dönebilecek olması olumlu bir durum.

Marone, ise önümüzdeki hafta Manuel’in yokluğunu dolduracak birini bulacaklarını açıkladı. Bu kişi Josh Freeman mı yoksa başkası mı olur bilinmez. Ancak şuan için QB Jeff Tuel, Perşembe günü Manuel’in yerine oyuna girdikten sonra hazır olmadığını gösterdi. Marone, altıncı hafta oynanacak  Buffalo Bills – Cincinnati Bengals maçının yeni bir QB’yi denemek için uygun bir maç olmadığını da sözlerine ekledi.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya