Bu sezon tarihinin en kötü günlerini geçiren ve halen galibiyet ile tanışamayan Tampa Bay Buccaneers için işler hiç iyiye gitmiyor. Takımın Atlanta Falcons’a 31 – 23 yenildiği maçta sakatlanan yıldız running back Doug Martin’den gelen haberler, kötü günler geçiren Florida ekibi için yıkıcı cinsten oldu.

Bucs’ın genç yıldızı Doug Martin’in sol omzundan yırtıktan ötürü sezonu kapattığı açıklandı. İlk gelen haberlerin Doug Martin’in Perşembe günü oynanacak Carolina Panthers maçında forma giyebileceği yönünde olsa da Martin’in sezonu kapatması Buccaneers taraftarlarını adeta yıktı.

Doug Martin ilk yaptığı açıklamada, “Her şey şuan için iyi gidiyor. Eminim ki maç sonrası Pazartesi günü daha iyi hissedeceğim. Her şeyin iyisini umuyorum.” demişti.

Tampa Bay Times’ın haberine göre Buccaneers şuan için Martin’i sakat oyuncular listesine koymayacak ve genç oyuncunun sezon içinde dönmesini umacak.

Martin’in yokluğunda yedek running back Brian Leonard, 2013 NFL Draftı’nda altıncı turdan seçilen Mike James ve kadrodaki bir diğer running back Jeff Demps’in ilk 11 için mücadele etmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yılın NFL Draft’ında ilk tur 31.sıradan seçilen 24 yaşındaki Doug Martin 1,454 yard ve 11 touchdown’lık performansı ile 2012 sezonuna damgasını vuran running back’ler arasında yer almıştı. Martin bu sezon oynadığı altı maçta 456 yard ve bir touchdown koşusu yapmıştı.

Yazan: Kaan Özaydın