ESPN’den Skip Bayless’ın Pazar günü oynanacak olan Denver Broncos – Indianapolis Colts maçı öncesi, “Indianapolis Colts, gerçekten de Andrew Luck için mi Peyton Manning’i bıraktı? Cidden mi?” şeklinde tweet’i ile NFL’de bu hafta “Manning Colts’tan gitmeli miydi?!” haftasına dönüştü.

Belki bir tesadüf, belki de mükemmel zamanlama… Peyton Manning’in 2011 sezonundan sonra gönderilmesinden ve Andrew Luck’ın draft edilmesinden sorumlu olan Colts’un sahibi Jim Irsay USAToday.com’a konu ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Irsay, 14 yıl Indianapolis’de oynayan Manning ile yolları ayırma kararı üzerine “O zamanki koşullar bu karara neden oldu. Peyton’ı takımda tutmamız mümkün değildi. Maaş sınırımız ortada. Ona verebileceklerimiz, hakkettiği parayı ona sağlamamız imkansızdı.” dedi.

Bayless’ın daha sonra attığı tweetlere rağmen, Irsay, “Luck’ın Colts’a draft edilmesini isteyen de Manning’di. Manning istedi. Andrew’ı almak zorundasınız, eğer onu draft etmezseniz aklınızı kaçırmışsınız demektir, dedi.” şeklinde konuştu.

2002-2008 yılları arasında Colts’da head koçluk yapan Tony Dungy ise “Geriye dönüp baktığımda Jim Irsay’ın Manning’i göndererek büyük bir hata yaptığını düşünüyorum” dedi.

Başka bir bakış açısından, Manning’in gidişi ve Luck’ın draftının hem oyuncular (Manning ve Luck)  hem de takımlar (Broncos ve Colts) için iyi oldu denilebilir.

Irsay, ek olarak, “Olan şey, Manning ve benim olmasını istediğimiz şeydi. Onun için daha iyi olmasını, iyi bir takıma gitmesini ve kariyeri sonlanmadan bize bir Super Bowl daha kazandırmasını umuyordu. Bizim isteğimiz ise Andrew’a dönüşümüzü sağlayabilmekti. Bu isteklerin bu kadar çabuk gerçekleşmesi ise muhteşem.” diye konuştu.

Peyton Manning ise Colts’a sadece bir şampiyonluk getirmesi ile ilgili olarak Irsay’a cevap vermeyeceğini söyledi. Görünün o ki Pazar günü Peyton Manning’in eski takımı Indianapolis Colts’un karşısına çıkacak olması sezonun en büyük olaylarından biri olacak.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya