15 Kasım’da başlaması planlanan TAFL Kulüpler 1.Ligi maçlarına az bir zaman kalmışken ligin geleceği adına üzücü bir haber geldi. TAFL’nin köklü ekiplerinden Ankara Cats’in bu sezon kulüpler liginde yer almayacağı açıklandı.

Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın tüm branşları kapatması sonrası ekonomik sıkıntılara düşmesi muhtemel olan ve faaliyetlerine devam edemeyecek olan Ankara Cats kulüp takımının bu sezon TAFL Kulüpler 1.Ligi’nde yer almaması sonucunda lig yedi takım ile oynanacak.

Hatırlanacağı üzere iki sezon önce İstanbul Cavaliers’ın ligin ilk maçı sonrası ligden çekilmesi üzerine Kulüpler 1.Ligi, yedi takım ile tamamlanmıştı.

Yedi maçlık TAFL Kulüpler 1.Ligi fikstürün yedi aya yayılması sonucu sıkıntılar yaşaması muhtemel ligden şimdi de bir takımın eksilmesi tüm Amerikan futbolu severleri üzer cinsten oldu. Federasyonun resmi web sitesinden ise henüz konu ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Öte yandan Ankara Üniversitesi SKS’nin branşları kapatmasının Ankara Üniversitesi’nin Üniversiteler Ligi’nde boy göstermesini etkilemeyeceğini, Ankara Cats’in önceki yıllarda olduğu gibi bu sezon da Üniversiteler Ligi’nde mücadele edeceğini belirtmekte fayda var.

Yazan: Kaan Özaydın