Detroit Lions, şükran gününde 10 yıl sonra ilk kez kazandı. Lions, Perşembe gecesi Green Bay Packers karşısında keyifsiz bir başlangıç yaptıktan ve peş peşe toplar kaybettikten sonra baskın bir oyun sergileyerek zafere ulaşmasını bildi.

Matthew Stafford, takımına üç TD pası ile takımını sırtlarken, takımının ezeli rakibi Green Bay Packers’ı 40-10 yenmesinde büyük pay sahibi oldu. Maçın ardından 7-5 durumunda olan Lions, bundan önceki ligdeki son iki maçını, Green Bay Packers ile yaptığı son beş maçı ve şükran günü etkinlikleri kapsamında oynadıkları dokuz maçı kaybetmişti.

5-6-1 derecesi ile oynayan Packers, 2008’den beri ilk defa peş peşe beş maçı kazanamadı. Bu çoğu kimselerce Aaron Rodgers’ın takım için öneminin özeti şeklinde yorumlandı. Packers’ın yıldız QB’si Rodgers, köprücük kemiğini kırdığından beri dört maç kaçırmıştı.

Rodgers’ın yerine dün gece forma giye Matt Flynn, Lions karşısında iki sezon önce kariyerinde ilk defa ilk 11’de başladığı maçta yıldızlaşmıştı ancak bu maçta 20 pas denemesinin 10’u başarılı olurken 139 yard, bir interception ve dört fumble ile oynadı.

2011’de normal sezonun son oyununda -Rodgers kendini playoff’lar için dinlendirirken- Flynn, Detroit karşısında 480 yardlık atışlar ve altı TD yaparak takımını 45-41’lik bir zafere taşımıştı.

Lions cephesinde ise Stattford, 330 yard’da 35 pasın 22’sine başarılı olurken, üç touchdown pası ve iki interception ile fark yaratan isim olurken running back’ler Reggie Bush 117 yard ve bir koşu touchdown’ı, Joique Bell ise 94 yard ve bir koşu touchown’ı yaparak Packers defansını yıktı.

Yazan: Nazlı Hilal Kaya