NFL yönetimi tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre Jacksonville Jaguars wide receiver’ı Justin Blackmon yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle 2013 sezonunun geri kalanında oynamama cezası aldı. Blackmon, 2014 sezonu başlamadan önce haklarının iadesi için başvurabilecek.

Yasaklı madde kullanımı konusunda bu Blackmon’ın altı ayda ikinci vukuatı. Blackmon, 2013 sezonunun ilk dört maçında da yine ligin yasaklı madde kurallarına uymadığı gerekçesiyle ceza aldığı için oynayamamıştı.

Takımın hgnel menajeri David Caldwell bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Jaguars ailesinin bir parçası olarak hepimiz Justin’i çok önemsiyoruz ve onun iyi olmasını istiyoruz. Bununla beraber yaptıklarının sorumluluğunu almalı ve bugün NFL tarafından açıklanan sonuçlarını da kabul etmeli. Aldığı ceza ona gereken ilgiyi görmesi, profesyonel yardım alması ve bu sorunun üstesinden gelmesi için şans tanıyacak ve bu süre boyunca biz de onu destekleyeceğiz. Jaguars, Justin’in haklarının iadesi için lige başvurabilecek duruma geldiğinde onun durumunu yeniden değerlendirecektir.”’ dedi.

Blackmon teknik olarak süresiz bir şekilde ligden uzaklaştırıldı ama ikinci ihlal genelde sekiz maçlık uzaklaştırma anlamına geliyor ve bu sayı bu sezon Jaguars’ın kalan maçlarının sayısına eşit.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz