NFL’de 10.haftanın açılış maçında Minnesota Vikings, Washington Redskins’i konuk ederken son anları büyük heyecana sahne olan karşılaşmatı 34-27 kazanarak üç hafta sonra galibiyet ile tanıştı.

Washington Redskins’in oyun kurucusu Robert Griffin III’yi maç boyunca durdurmakta güçlük çeken Vikings defansın maçın son saniyelerinde yıldız oyuncuyu dört yard çizgisinde üç defa isabetsiz pas atmaya zorlayarak, galibiyeti getirdi.

Vikings’te Adrian Peterson 75 yard ve iki touchdown koşusuyla maçın yıldızı olurken, son saniyelerde Vikings head koçu Leslie Fraizer, rakibinin molası kalmamışken iki mola kullanıp süreyi durdurarak adeta Redskins’e maçı kazanma imkanı verdi. Başta Vikings’in tecrübeli wide receiver’ı Greg Jennings’ten olmak üzere Fraizer’ın bu tehlikeli kararları oldukça tepki çekti.

Minnesota Vikings’in oldukça eleştirilen oyun kurucu Christian Ponder 21’de 17 isabet ile iki touchdown pası ve bir interception ile oynarken üçüncü çeyreğin sonlarında sakatlanarak yerini Matt Cassel’e bıraktı.

Pas atmadığı sol kolundan bir touchdown koşusu denemesinde sakatlanan Ponder yaptığı açıklamada, “Oynamamız gereken şekilde oynadık. Bir NFL takımının, üstelik geçen sezon 10 galibiyeti olan bir takımın bitirmesi gereken şekilde maçı bitirdik. Güvenimizi kazanmak için buna ihtiyacımız vardı ve sezonun geri kalanından da bu şekilde performanslar umuyoruz.” dedi.

Minnesota Vikings bu galibiyet ile 2-7 durumu gelirken Washington Redskins 3-6 derecesinde kaldı. Robert Griffin attığı üç touchdown pası ve yaptığı 44 yardlık koşu oyunu ile eski günlerine dönüş sinyali verdi.

Geçtiğimiz sezonda 3-6 durumuna düşen Washington Redskins sonrasında ardı ardına yedi maçını da kazanarak playoff yapmayı başarmıştı. Şimdi ise Mike Shanahan ve öğrencilerinin son umudu aynı performansı tekrarlanmak olacak.

Yazan: Kaan Özaydın