Tyrann Mathieu’nun gelecek vaad eden çaylak kariyeri sol diz ön çapraz bağlarının yırtılmasıyla ani bir şekilde son buldu.

NFL Media Insider’dan Ian Rapoport, oyuncuya yapılan testlerin ardından ilk etapta ortaya böyle bir tablo çıktığını bildirdi. Pazartesi günü, yani bugün, çekilmesi planlanan MRI ile oyuncunun son durumu kesin olarak ortaya çıkacak.
Arizona Cardinals Koçu Bruce Arians gazetecilere, Pazar günü 30 – 10 Cardinals zaferi ile sonuçlanan St. Louis Rams maçı sırasında Tyrann’ın ön çapraz bağlarında bir yırtık meydana geldiğini açıkladı.
Mathieu üçüncü çeyrekte, Tavon Austin ile girdiği bir pozisyonda ayağını sakatlamıştı. Bir süre yerde kalan Mathieu, ardından kendi çabalarıyla sahanın dışına çıkmıştı. Fakat sahadan ayrılır ayrılmaz yere düşen oyuncu hemen soyunma odasına taşındı.
Bu sezonki en iyi çaylak savunma oyuncusu olmaya aday olan oyuncu için, yaptığı bu büyük sıçramada olabilecek en büyük aksilik başına geldi. Yerini yedek takım arkadaşına bırakacak olan Tyrann’ın boşluğunun Cardinals açısından ne derece dolup dolamayacağı konusunda ise kafalarda bolca soru işareti bıraktı.

Yazan: Aykut Hacıoğlu