Ne dondurucu soğuklar ne de Dallas savunması Josh McCown ve Bears’ı durdurmadı.

Tecrübeli QB Josh McCown, 4 TD pası vererek kariyer rekorunu kırdı. Maçın genelinde çok iyi bir oyun ortaya koyan Bears , Pazartesi akşamı Dallas Cowboys’u 45-28’lik bir skorla adeta sahaya gömdü.
 Devre arasında ise Bears, Hall of Fame üyesi Mike Ditka’nın numarasını emekliye ayırırken, NFC Kuzey grubunda 7-6 ile galibiyet-mağlubiyet sayısını grup lideri Detroit Lions ile eşitlemiş oldu.
Öte yandan bu mağlubiyet ile Dallas, NFC Doğu’da Philedelphia’nın bir maç gerisine düştü. Takımın sahibi Jerry Jones savunmayı daha etkili kılmaları konusunda takıma çağrı yaptığı öğrenildi.
İnsanın iliğine işleyen soğuk McCown’a etki etmemiş olacak ki 348 yardlık pas vererek rakip takımı maç boyunca peşinden koşturdu.
Aslında bu zafer, son dönemde ardı arkası kesilmeyen mağlubiyetlerden sonra takıma gereken tek şeydi. Detroit ile başa baş noktasına gelen Bears, yeniden playoff yarışında kendini hissettirdi.
Koç Marc Trestman maç sonu yaptığı açıklamada “Maç süresince tek düşündüğümüz şey Dallas’ı alt etmekti. Basit ve net düşündük. İçinde bulunduğumuz tamam-devam meselesini bir tarafa bıraktık ve sadece yenmeyi istedik.” dedi.
Yazan: Aykut Hacıoğlu