Chargers  beş gün içerisinde ikinci kez bir Manning ile karşılaştı ve bu maçtan da bütün NFL seyircilerini şaşırtan, 2013 sezonunun şu ana kadar ki en büyük “upset”i olarak gösterilen bir galibiyetle ayrıldılar. Deplasmanda, maçı ve özellikle zamanı tamamen domine ederek tahtaya yazdırılan bu W, Chargers’ın playoff umutlarının bir hafta daha hayatta kalmasını sağladı. Hele ki altıncı ve son AFC playoff yeri için büyük bir mücadele içine girdiğimiz ve şu an yarım maç gerilerinde olduğumuz, hem de her türlü tiebreakerda arkalarında kaldığımız Ravens ve Dolphins bu hafta çok zorlu maçlara, New England ve Detroit, çıkacakken bu 7-7’de onlarla eşitlenmemiz açısından büyük bir şans.

Keenan Allen
Bir hafta geçmiyor ki makalede Keenan Allen için ayrı başlık açmayayım. Beş günde dört TD yakalayan ve sorulara da mütevazı bir cevapla “Beş günde iki galibiyet görüyorum.” diye karşılık veren rookie WR bu maçta da gene üç ve uzun durumlarında yaptığı playlerle (ki iki TD’u da böyle geldi) göz doldurdu. Allen’ın ilk TD’u ise görülmeye değerdi. Rivers’ın pasını bu yıl en büyük silahlarından birisi haline gelen crossing route ile yakalayıp, boşluğu değerlendirip beş yard çizgisinin yakınlarından zıplayıp, defansın üstünden endzone’a uçup, orada da safety’lerden birisini sürükleyip, 6+1 puanı hanemize yazdırdı. Ben anlatırken yorumldum, o Denver deplasmanında bu play’i yaptı…
Rekor bakımından bakarsak ise Allen efsane RB LaDainian Tomlinson’ın çaylak yılındaki reception sayısını geçmiş bulunuyor ve kalan iki maçta bu konuda takım rekorunu yenilemesi zor gözükmüyor… Size, yılın çaylağı ödülü kazananını takdim ediyorum? Çok mu uçtum? Birkaç RB’i geçerek bu ödülü alması bana pek zor gelmiyor… Ödül demişken Keenan Allen bu sezon iki kez kazandığı Pepsi Rookie of the Week ödülüne bir kez daha aday gösterildi. Benim gibi Allen’ı Drogba vari bağrına basanlar varsa nfl.com’dan oylarını verebilirler.
D.J. Fluker
Büyük, uzun kollu, uzun boylu ancak en büyük özelliği saha içinde kaplan, saha dışında kedi gibi olması olan bu sempatik canavar, Ryan Mathews’un kendi rekorlarını egale etmesinin bir numaralı nedeni. Bütün O-Line bu sene gerçekten başarılı oynuyor fakat Fluke gerçekten ayrı… Bugun play sırasında 20 yard koşup adam bloklaması, hele ikinci çeyrekte bir ara yüksek rakımlı Denver’da nefes almada zorluk çekmesine rağmen, insanüstü bir maç çıkarmasına yardımcı oldu. Tabi bu Ryan Mathews’un mükemmel performansını da direkt olarak etkiledi.

Maçın Sayıları

Bu haftadan önce Tom Brady’nin TD rekorunu kırmasına kesin gözüyle bakılan Peyton Manning’in takımı, 25 sayı ortalamasıyla oynayan Broncos’un tam bir çeyrek boyunca -1 yard hanesine yazdıracağını, bunu da Chargers defansına karşı yapacağını herhangi birisine söyleseniz, gülmekten karnına ağrılar girerdi. Fakat bu gerçek oldu. Hatta bir yerden sonra o kadar çirkin bir hal aldı ki Denver üç kez “3-and-out” yaptı, ve ikinci ve üçüncü çeyreklerin toplamında, sadece 13 kez snap yaptılar ve toplamda sadece 13 yard aldılar.
Ryan Mathews geçen hafta yenilediği kariyer rekoru 28 handoff’u bu maçta da tekrar etti ve gene 100 yard sınırının üstüne çıkmayı başardı, bir de TD kaydetti.
 
Rakipler
Haftalardır bahsettiğim üzere artık Chargers’ın rakipleri AFC West takımları değil. Tabii ki Oakland ve Kansas City ile yapacağımız iki maçı kazanmak zorundayız fakat asıl rakiplerimiz olan Miami ve Baltimore bu hafta bizim gibi güçlü rakipleri karşısında galip gelmeyi başardı. Dolphins New England’ı son dakikaları nefes kesen maçta Tom Brady’i maçın son drive’ında interception’a zorlayarak galip geldi. Ravens ise SADECE field goal attıkları maçta 38 saniye kala 61 yardlık vuruş ile galibiyeti hanesine yazdırdı. Fantasy football takımında kicker Justin Tuck olanlar 18 puanı sırf ondan kazandı. (Tabi Oakland’a karşı beş TD kaydeden Jamaal Charles’ın 51 puanına laf yok)
Sonuç olarak Chargers için kalan iki maçta tek bir senaryo kaldı. Chargers evinde Raiders ve Chiefs’i yenecek; Dolphins, Jets ve Bills’e; Ravens ise Patriots ve Bengals’a kaybedecek. Bu senaryoya bakıldığında Dolphins’in iki maçını da kazanması olası. Ravens’ın maçları zor. Hele ki bu hafta Dolphins’e kaybeden Patriots’ın iki maç üst üste kaybetmesinin çok zor olduğunu düşünürsek onlardan ekstra bir performans gerekecek. Tabii 6-8 ve 5-9’luk takımlarla oynayacak olan Miami şu an altıncı yerin favorisi gibi. Fakat sevgili NFLTR okuyucuları bu sporda her şey mümkün, imkansız diye bir şey ise yok. Haftaya playoff umutlarımızı son maça taşımış bir şekilde karşınızda olmak umuduyla, görüşürüz. (Bu arada bütün oyuncular “Önceki maçlara geri dönemeyiz” diyor da sondan dördüncü Raiders, sondan ikinci Redskins ve sonuncu Texans’a kaybedilen maçlara bakınca insanın içi gidiyor be arkadaş…)