NFL’de normal sezonun sona ermesinin ardından otuz tane takım için off season bugün itibariyle başlamış oldu ve ilk hamleler yapılmaya başlandı. Şuana kadar gelen haberler doğrultusunda işine 3 hafta önce son verilen Gary Kubiak ile birlikte toplamda altı head coach’un işine son verildi.

Dün akşam maçların sona ermesiyle birlikte basına düşen ilk isim Cleveland Browns’ın takımda henüz ilk senesini geçiren koçu Rob Chudzinski oldu. Sezonu 4-12 ile bitiren Browns, çoğu otoriteye göre ortalama bir sezon geçirmişti ve Chudzinski’nin henüz ilk sezonunun ardından kovulması beklenmiyordu. Bu karar NFL çevrelerinde sürpriz bir karar olarak karşılanırken Browns oyuncularının Chudzinski’nin kovulmasından memnun olmadığı gelen haberler arasında.
Bu sabah yapılan açıklamalar sonunda görevine son verilen diğer iki isim ise Washington Redskins’in koçu Mike Shanahan ve Minnesota Vikings koçu Leslie Fraizer oldu. Bu iki koçun da kovulması beklenen bir olaydı.
Mike Shanahan geçtiğimiz dört yıldır Redskins baş koçluğunu yürütüyordu. Geçen sezon NFC East şampiyonu olan takım bu sezon beklentileri karşılayamayarak ligin en kötü derecesine sahip ikinci takımı olunca Shanahan için başkent günleri sona ermiş oldu.
Fraizer ise üç sezondur Vikings baş koçluğunu yapıyordu. Geçen sezon play off yapan Vikings, bu sezon ligi 5-10-1 derecesiyle bitirince beklentilerin altında kalmıştı. Fraizer’ın kovulmasındaki en büyük nedenlerden birisi de takımdaki oyun kurucu durumunu iyi yönetememesi ve Vikings’in ligin en kötü savunma takımlarından birine dönüşmesi olarak gösteriliyor.
En son gelen haberler doğrultusunda ise Tampa Bay Buccaneers Greg Schiano ile, Detroit Lions ise Jim Schwartz ile yollarını ayırdı. Tampa Bay’in sahip olduğu kadroyla aynı orantıda bir performans gösterememesi Schiano’nun sonuna hazırlayan olay oldu. Sezon başında bazı oyuncularıyla da arasının açıldığı şeklinde haberler çıkan Schiano, son dönemde takımı toparlamaya başlamış olsa bile bu işini korumasına yardımcı olmadı.
Jim Schwartz’un ise kovulması zaten bekleniyordu. Lions’ın neredeyse tüm sezon önde götürdüğü NFC North’ta son düzlükte tökezlemesi ve play off bileti alamaması Schwartz’un işini kaybetmesine neden oldu.
Son kovulan koçlarla birlikte şuana kadar kovulan koç sayısı altıyı bulmuş oldu ve bu sayının ilerleyen zamanlarda artması bekleniyor. Oakland Raiders koçu Dennis Allen, Dallas Cowboys koçu Jason Garrett, Miami Dolphins koçu Joe Philbin ve Tennessee Titans koçu Mike Munchak koltuğu sallantıda olan diğer koçlar.

 Yazan: Görkem Şahinoğlu