Andrew Luck geçtiğimiz haftasonu oynanan ve Colts’un 28 sayı geriden gelip kazandığı maçtaki muhteşem performansıyla, NFL’de efsane olma yolunda yeni bir sayfa açtı.

Luck’ın NFL kariyerinde bugüne kadar kazandığı toplam 23 maçın neredeyse yarısı “geri dönüş“ zaferi olurken bu rakam Peyton Manning’in NFL’deki ilk 21 maçında elde ettiğinden çok daha fazla. Ayrıca oyuncunun maçların kritik anlarında tüm sorumluluğu alarak sonuca ulaşma konusundaki yeteneği, onun takım teknik ekibi tarafından tüm Amerikalı sporcular içinde farklı bir yerde konumlandırılmasına sebep olmuş durumda.

Takım GM’i Ryan Grigson, NFL Media’dan Albert Breer’a yaptığı yorumda “Özelikle son çeyrekte bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Aynı geçmişte Michael Jordan’ın yaptığı gibi şayet son topun kullanılması gerekiyorsa hiç düşünmeden o sorumluluğu alıyor. Kritik anlarda hiç düşünmeden topu istemesi ve olması gerektiği gibi kullanabilmesi bizim için büyük bir şans. Diğer oyuncular her zaman bunu istemezler. Şayet topa sahip olsalar bile çabucak ellerinden çıkarmak ve sorumluluktan kurtulmak isterler. Ancak Andrew farklı. Topu alıyor, geri çekiliyor ve tüm baskı üzerindeyken bile o topu adrese teslim ediyor. Bu işin en güzel yanı ve doğuştan gelen bir yetenek.“ diyerek oyuncuya dair görüşlerini dile getirdi.

Görünen o ki kariyerinde şayet her şey yolunda giderse Luck’ın en iyi olmaması için hiçbir sebep yok ve şu ana kadar olan performansıyla bile her türlü övgüyü hak ediyor. Ayrıca bu görüşler sadece kendi takımından gelmiyor. Hatırlanacağı üzere Seahawks wide receiver’ı Doug Baldwin’de geçtiğimiz Ekim ayında benzer görüşler paylaşmıştı.

Koç Chuck Pagano ise Luck’ın playoff tarihinin beşinci en iyi pas-yard rakamına imza atmasının ardından oyuncusuna övgüler yağdırmaktan kendisini alamazken Breer’e şunları söyledi.

“Bu ligde çok iyi oyuncular oldu ve olmaya da devam edecek. Ama Luck gelmiş geçmiş en iyilerden biri olacak. Takım olarak 12 numaranın bizim tarafımızda olmasından dolayı çok ama çok şanslıyız“

Yazan: Serhat Diker