Texas A&M’in yıldız quarterback’i “Johnny Football” lakaplı Johnny Manziel, yaptığı resmi açıklama ile iki yıllık kolej futbolu kariyerine son verdiğini ve 8-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek NFL Draftı’na yer alacağını resmen açıkladı.

Draft’ta birinci turda seçilmesi beklenen Manziel, texags.com sitesinde yazdığı yazıda başta tüm “Aggies”ler olmak üzere ailesine, takım arkadaşlarına, koç Sumlin’e ve rektör Sharp’a teşekkür ederken, bu kararı çok düşünerek ama çok zor aldığını söyledi.

“Thank you Aggieland” başlığı altındaki bu yazıda, her zaman bir Aggie taraftarı olarak kalacağına ve kendilerini NFL’de en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.

Texas A&M takımında oynamış her oyuncunun bildiği gibi Kyle Field’de oynamanın inanılmaz bir deneyim olduğunu, 12.Adamın büyük desteğini unutamayacağını ancak bu dönemde bir şampiyonluk getiremediğinden dolayı üzüntü duyduğunu söyleyen Manziel, takımdaki yetenekli oyuncular ve koç Sumlin ile şampiyonluğun “Aggieland”a gelmesinin fazla zaman almayacağını da yazısında belirtti.

Geçtiğimiz sezon NCAA’in en iyi oyuncusuna verilen Heisman Kupası’nı çaylak sezonunda kazanarak bir ilki başaran Manziel, bu sezon attığı 37 touchdown pası ve dokuz touchdown koşusuyla takımını yine sırtlamıştı.

Yazan: Haluk Onaran