Geçtiğimiz Cumartesi günü, Tennessee Titans’ın koç Mike Munchak’ın geleceğine ilişkin henüz karar alınmadığını belirtmesinden hemen sonraki gün yapılan resmi açıklamada, Tennessee Titans’ın üç yıldır koçluğunu yürüten Mike Munchak ile yolların ayrıldığı bildirildi.
Takım GM’i Ruston Webster yaptığı açıklamada, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
“Öncelikle Mike Munchak’a bu süreçte göstermiş olduğu profesyonellik ve Titans/Oilers organizasyonuna yaptığı katkılar için teşekkür etmek istiyorum. Kendisi harikulade bir insan. Ona ve tüm ailesine herşeyin en iyisini diliyorum. Ayrıca yine bu süreçteki katılımı ve aldığı sorumluluk için Tommy Smith’e de teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Kendisi çok titiz ve dikkatli hareket etti. Geçtiğimiz hafta, içinde bulunduğumuz farklı zorluklarla ve bunları takımın geleceği adına en olumlu anlamda çözmek adına zor bir haftaydı. Karşımızda oldukça zor seçenekler vardı ve tüm değerlendirmelerin sonucunda koç Munchak ile yolları ayırmak yönünde bir karar almak zorunda kaldık. Bundan sonra takımın başına geçecek yeni koç için arayışlara başlayacağız ve eminimki bir takım olarak büyümek ve kalıcı başarıyı yakalamak adına en uygun ismi bulacağız.”
Houston Oilers takımında ofansif lineman olarak oynayan, futbolu bıraktıktan sonra Hall of Fame’e katılmaya layık görülen ve ayrıca 1994’ten beri Jeff Fisher’ın takımında yeralan Munchak, 2011 sezonu öncesi Jeff Fisher’ın ayrılmasının ardından yönetim tarafından takımın başına getirilmişti.

 Yazan: Serhat Diker