2014 NFL Draftı’na girmeye hazırlanan Michael Sam’e destekler ve tepki mesajları gelmeye devam ediyor. Konuya katılanlardan biri de Sam’in eşcinsel olduğunu açıklamadan önce danıştığı kişilerden olan Minnesota Vikings’in eski punter’ı Chris Kluwe oldu. Kluwe bir radyo programına önemli açıklamalarda bulundu.
“Oyuncular burada futbol oynamak için bulunurlar ve böyle meselelere takılmazlar bile. Problemlerle karşılacak olanlar yöneticiler ve takım koçlarıdır. Onlar yaşlı çoğunluktur. Çok açık fikirli değillerdir, eleştiriyi abartırlar.” şeklinde açıklamalarda bulunan Kluwe, Sports Illustrated’ta yer alan “dikkat dağıtır” yorumuna ise Richard Sherman’ın N-kelimesi yerine kullandığı “Thug” (Serseri) benzetmesi yaptı.
“Aslında “dikkat dağıtır” demek ‘Takımda eşcinsel bir oyuncu isteyip istemediğimizi ve bununla nasıl baş edeceğimizi bilmiyoruz, fakat direk böyle de diyemeyiz bu yüzden <dikkat dağıtır> diyeceğiz’ anlamına geliyor. Eğer olay buysa NFL’in dikkat dağıtıcılık tarihi çok eskilere gider.” dedi.
Ayrıca Kluwe daha önceki yaşanan sıkıntılı oyuncuları işaret ederek; “Eğer eşcinsel olmayan Michael Vick, Riley Cooper ya da Aaron Hernandez gibi oyuncular bile bu lige zarar vermemişse, bir tane eşcinsel oyuncu mu bunu başaracakmış?” şeklinde iğneleyici bir yorumda da bulundu.
Kluwe, 2013 sezonunda Vikings’teki eski koçlarından bazılarının eşcinsel düşmanı olduğunu dile getirmiş ve bu açıklamalarıyla büyük yankı uyandırmıştı. Ailesinde ve çevresinde eşcinsel arkadaşları olduğunu belirten Kluwe, aynı cinsten kişilerin evliliğini desteklediği için Vikings’ten gönderildiğini söylemişti.
Yazan: Aykut Hacıoğlu