NFL 2013 Sezonu Ödülleri’nin dağıtıldığı gecede Craolina Panthers’ın head koçu Ron Rivera, 2013 Sezonu’nun En Değerli Koçu seçildi.
Panthers taraftarlarının “Riverboat Ron” takma adıyla tezahürat ettiği Rivera, sezonun ilk dört karşılaşmasında takımıyla yalnızca bir kez galibiyet sevinci yaşayınca eleştiri oklarını hemen üzerine çekmişti. Ancak bu ilk dört karşılaşmanın ardından Panthers, Rivera önderliğinde müthiş bir ivme yakalamış ve sezonun geri kalanında oynadığı 12 karşılaşmanın tam 11’ini kazanmayı bilmişti. İşte Panthers’ın, ligin beşinci haftasından itibaren gerçekleştirdiği bu durdurulamayan çıkış, Rivera’ya Sezonun Koçu Ödülü’nü kazandırdı.
Tecrübeli head koç saha kenarında sergilemiş olduğu agresif tutumu ve özellikle bu sezon Panthers’a korkusuzca oynattığı dördüncü hak oyunları sebebiyle medya ve taraftarlardan “Riverboat Ron” takma adını almıştı. Ancak Rivera, bu takma addan pek de memnunmuş gibi gözükmüyor. Nitekim head koç konu ile ilgili verdiği demeçte “Riverboat Ron, oldukça komik bir lakap ancak benim amacım cesur ve agresif hamleler yapmaktan öte takımımı doğru ve mantıklı bir şekilde yönetebilmek.” açıklamasını yaptı.
Bu sezon Panthers’ın yıllardır çekmiş olduğu playoff hasretine son vermeyi başaran Rivera, off-season döneminin başlarında kendisini takımına üç yıl daha bağlayacak olan bir anlaşmaya da imza atmıştı.
Yazan: And Kaan Yılmaz