Geçtiğimiz sezonu normal sezonu çok iyi bir şekilde tamamlayarak sonlandıran ancak playoff’larda San Francisco 49ers’a yenilmekten kurtulamayan Carolina Panthers’ın sözleşmesini yenileyeceği oyuncuların başında bir kicker gelmiyordu. Ancak kicker Graham Gano Panthers ile 4 yıllık sözleşmeyi imzalayan isim oldu.

Panthers’taki ikinci yılında Gano, 88,9’luk kick yüzdesi ve 42 extra sayı ile harika bir sezon geçirmişti.

Head koç Ron Rivera, Gano ile ilgili,     Özel oyunculardan oluşan bir takıma sahip olmamız geçen yılki başarımızın ana sebebiydi ve biz Graham’ı takımda tutmaktan dolayı çok mutluyuz. Graham uzun ve isabetli kick’leri ve güçlü bacağıyla kickoff’larda bizim için güçlü bir silah oldu.”

Panthers son defa bir kicker ile yüklü bir kontrat imzaladığında karşılığı pek de iyi olmamıştı. Olindo Mare ile serbest oyuncu iken imzalamışlardı ama 2012 yılına bile gelmeden takımdan kesilmişti.

NFL kariyerine Redskins ile başlayan Gano pozisyonunu Justin Medlock ile paylaşmış ama sonunda onun önüne geçmeyi başarmıştı. Gano kickoff’larda çok güçlüydü. 77.8’lik touchback yüzdesi ile 1994’ten beri en yüksek yüzdeyi yakalamıştı. Başarılı oyuncu Florida State’de son yılında Lou Groza ödülünü kazanmıştı. Gano şimdi dört yıl boyunca Carolina’da bu başarıları çoğaltma şansına sahip.

Yazan: Kadir Kerem Yılmaz