Colin Kaepernick’in son kaçamağı kendisine pahalıya patlayabilir. Zira NFL.com’un haberine göre, 49ers yönetimi, Kaepernick’in 1 Nisan’da Miami‘de karıştığı olayın detayları polis tarafından aydınlatılıncaya kadar oyuncu ile yürüttüğü kontrat yenileme görüşmelerini askıya alma kararı aldı.
Kaepernick’in yanı sıra Quinton Patton ve Seahawks oyuncusu Ricardo Lockette’in isminin geçtiği olay, 3 Nisan’da olayın kahramanı olan kadının polise başvurmasıyla resmiyet kazanmış ve 10 Nisan’da detayları basınla paylaşılmıştı. Olaya ait raporda tarafların hiç birine direkt bir suçlama olmamakla beraber polise başvuran kadın, Kaepernick’le buluşmalarının ardından oyuncunun odadan ayrıldığını ve ardından 2 Nisan sabahı bir hastane odasında uyandığını ve oraya ne zaman veya nasıl getirildiğini hatırlayamadığını söylemişti.
Bir başka polis raporunda ise Lockette’in kadının evden ayrılmayı reddetmesi üzerine iki kez 911’i aradığı ve şikayette bulunduğu, bunun üzerine eve gelen acil servis görevlilerinin kadını hastaneye götürdükleri şeklinde detaylar yer almakta.
Olayın ardından Kaepernick ise attığı Tweet‘lerle olaya dair hiçbir suçu olmadığını ve yanlış bir şey yapmadığını ısrarla ifade ederek şunları söyledi;
“TMZ’de veya diğer yerlerde anlatılan hikayelerin hiçbiri doğru değil. Asla olmayan şeyleri sanki gerçekte olmuş gibi anlatıyorlar. Kim olduğumla ve yaptığım şeylerle gurur duyuyorum. Ancak maalesef zaman zaman bu gibi durumlarla uğraşmak zorunda kalabiliyorsunuz. Yanımda olan ve beni yüreklendiren herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Bana duyduğunuz güveni hiçbir zaman boşa çıkarmayacağımdan emin olabilirsiniz.”
CBS Sports’tan NFL muhabiri Jason La Canfora’ya göre tüm bu olan biten Kaepernick’in kontratını pek etkilemeyecek ve yine Canfora’ya göre oyuncunun 49ers yönetimini yıllık yaklaşık 20 milyon USD’lik bir rakam için zorlaması bekleniyor.

 Yazan: Serhat Diker