Geçtiğimiz Kasım ayında rock yıldızı Jon Bon Jovi’nin Buffalo Bills’i satın almakla ilgilendiği basına yansımıştı ancak sorun bu dönemde Bills’in  satılık olmamasıydı.
Şimdi ise Bills sahibi Ralp Owner’ın ölümünün ardından Bills’in satılması bekleniyor ve Bon Jovi hala takımı satın almakla ilgileniyor. Aslında basın danışmanının bildirdiğine göre bu konuda oldukça istekli. “Jon NFL franchise’ı satın alma konusundaki isteği ve kararlılığını sürdürüyor.”
Kasım ayında Bon Jovi’nin NBA takımlarından Toronto Raptors ve NHL’den Toronto Maple Leafs takımının sahibi olan Maple Leaf Sports ve Entertainment grubunu da teklife dahil etmeye çalıştığı teorisini öne sürülmüştü. Beş ay sonra bunun gerçekleşmek üzere olduğunu  görüyoruz. Toronto Sun’a göre MLSE yönetim kurulu başkanı Larry Tanenbaum da Bon Jovi ile ligde kalmaya devam edecek.

Bon Jovi’nin bu grubu dağıtarak takım almak istemesinin sebebi bir NFL takımı alacak kadar parasının olmaması. Bon Jovi’nin varlıklarının toplamı 290 milyon dolar civarında olsa da Bills’in satış fiyatı 1 milyar dolar civarında.
Bon Jovi gerçekleşebilir bir teklif yapmış olsa da grubun takımı alabileceğine dair bir garanti yok. Herhangi bir NFL takımının satışı NFL sahiplerinin %75’i tarafından onaylanmalı bu da 24 takım sahibinin Bills’in Bon Jovi’ye satışını onaylaması gerektiği anlamına geliyor.

 Yazan: Kadir Kerem Yılmaz