Merhaba sevgili NFLTR okuyucuları, NFL özlemimizi azda olsa giderecek draft haftasını geride bıraktık. Free agency döneminin başında yapılan eklemelerle Atlanta Falcons’a şöyle bir göz atalım.

Geçen sezon altı sezondur playoff’u kaçırmayan bir takım 4-12 gibi bir rekorla bitirdi seneyi. Gerek ofansif gerek defansif line’ların tecrübesizliği ve yetersizliğiydi bizi bu duruma sokan etkendi. GM Thomas Dimitroff’un sezon sonundaki “Line’larımızın iki tarafında da büyük ve sert olacağız”  lafına ne kadar inanmak istesem de içime sinmemiş, böyle büyük bir açığın sadece çok iyi GM ile kapanmayacağını düşünmüştüm. Zira yanılmışım, insan yanıldığına bu kadar sevinebilir. Sezon bittiği gibi O-Line, D-Line, linebacker koçları kovuldu yerlerine isimleri bilinen koçlar getirildi. Kansas City Chiefs’in eski GM’i ve Dimitroff’un eski bir dostu olan Scott Pioli şse Dimitroff’un yardımcılığına getirildi.

Yeni koçların bölgeleri kalkındıracağına inancım tam. Geçen seneki sorunların kaynaklarının bu mevkiiler olduğunu düşünürsek, güzel günler bizi bekliyor.

FA döneminin başladığı gün birkaç saat içinde Falcons, Kansas City’den RG Jon Asomoah ve DE Tyson Jackson’ı , Miami Dolphins’ten DT Paul Soliai kadrosuna kattı. Gabe Carimi, Javier Arenas , Davin Hester Dwight Lowery ise diğer günlerde katılan isimler.

Şimdi kısa bir değerlendirme yaparsak Carimi, (OT) Tampa Bay tarafından 1.turdan draft edilmiş ancak bekleneni veremiş isim. Eline yeni bir fırsat geçti, kolej yıllarında da gayet başarılı bir geçmişi var ve Falcons’ta başarılı olacağını düşünüyorum. Jon Asomoah O-Line’nın lideri olabilir. Hem koşu hem de pas korumasında çok ama çok yetenekli bir isim. Matt Ryan artık rahat uyuyabilir…

Defansa eklenen Soliai, Jackson gibi isimler D-Line’I hem büyütecek hem de sertleştirecek aynen GM’imizin dediği gibi. Koşu savunmamızın ise iyi yerlerde olacağını düşünüyorum çünkü Soliai yürüdüğünde adeta yer sallanıyor! Dwight Lowery ise Jaguars’ta belkide gereken ilgiyi görmeyen ama önemli isimlerdendi. Thomas Decoud’un geçirdiği kötü sezonu aklımızdan sildirecektir.

Gelelim 2014 NFL Draftı ile gelen taze kanlara…

1.Tur, OT Jake Matthews: Bu oyun bu adamın kanında var babası Hall of Fame üyesi, kuzenlerinden biri Green Bay Packers savunmasının bir numaralı yıldızı Clay Matthews diğer Philadelphia Eagles’tan Casey Matthews. Pas korumasında draft’taki en iyi isimdi. En risksiz isim yine kendisiydi. Koşu korumasında ufak tefek eksikleri var onları giderip takımın kalıcı oyuncularından olacağına inancım tam.

2.Tur, DT Ra’Shede Hageman: Kendisini birçok açıdan Soliali’ye benzetiyorum. Çok büyük, adeta pocket’ları eziyor fakat kendisini kaçırmaya yeten bir atletikliği de var.

3.Tur, FS Dezmen Southward: Southward boşalan FS mevkiini kapmak için yarışacak. Bu genç oyuncu hızlı ve oyunu çok iyi okuyor defansa özellikle pas savunmasında çok yardımcı olacaktır.

4.Tur, RB Davonta Freeman: FSU’da geçirdiği müthiş sezondan sonra açıkçası alınması beni çok mutlu etti. Emekli olan Jason Snelling’in yerini çok iyi dolduracak ve ileride takımın starter RB’i dahi olabilir. Kısa, hızlı ve güçlü bir koşucu. Belki çok olacak ama kendisini Maurice Jones-Drew’a benzetiyorum. Kesinlikle çok yararlı bir oyuncu olacaktır.

5.Tur, LB Prince Shembo: Notre Dame’ın vazgeçilmeziydi kendisi. Hızlı ve güçlü. QB’lere nefes aldırmayan bir LB’ydi. Fırsat verildiğinde iyi değerlendireceğine inancım tam.

5.Tur, CB Ricardo Allen: Asente Samuel’in kesilmesinin ardından iyi yerinde bir seçim, hızlı ve oyunu iyi okuyor ayrıca tackle yeteneği de bir CB’e göre gayet iyi.

6.Tur, LB Marquis Spruill: Syracuse’da dört yıldır starter idi. Birçok farklı mevkide oynayabilen yetenekli bir genç. Daha çok ILB olarak kullanılacağını düşünüyorum çünkü adeta bir tackle canavarı. Fiziği mevkisine çok uygun ve onun işini gerçekten kolaylaştırıyor.

7.Tur, LB Yawin Smallwoods: Seçildiği tura göre kendisinden liderlik akan bir oyuncu. Zone coverage’ı diğer LB’lere göre biraz daha iyi.

7.Tur, LB Tyler Star: Son sıralada seçilen en iyi LB bana göre. Çok ama çok istekli. ILB, OLB, DE oynayabilen patlayıcı güce sahip bir oyuncu. Takıma her türlü yararı olacaktır.

FA dönemi bitmiş değil. Ne olur, daha kim alınır bilemiyorum ama  #InDimitroffWeTrust diyorum ve bir dahaki yazıda görüşme dileklerimi gönderiyorum…